Locul pe care îl ocupă Universitatea din Bucureşti în clasamentul global al instituţiilor de învăţământ

Universitatea din Bucureşti se află pe locul 145 din 500 în clasamentul global QS World University Rankings 2019, anunţă, miercuri, instituţia de învăţământ, precizând că principalele criterii de selecţie au fost domeniile de studiu şi cercetare, reuşitele absolvenţilor, dar şi relaţia cu studenţii.

2140 afișări
Imaginea articolului Locul pe care îl ocupă Universitatea din Bucureşti în clasamentul global al instituţiilor de învăţământ

Universitatea din Bucureşti ocupă locul 145 în clasamentul global al instituţiilor de învăţământ

“Rezultatele clasamentului confirmă buna reputaţie a Universităţii din Bucureşti în rândul angajatorilor, anul acesta fiind pentru a doua oară consecutiv când UniBuc obţine acest rezultat. În cadrul QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings 2019, publicat pe 11 septembrie 2018, Universitatea din Bucureşti se poziţionează pe locul 145 la nivel mondial în ceea ce priveşte rezultatele absolvenţilor săi”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Universitatea Bucureşti.

Sursa citată mai precizează că relaţia dintre universitate şi studenţi a fost un criteriu important pentru care Universitatea din Bucureşti a fost inclusă în top.

“De asemenea, poziţiile obţinute pentru indicatori precum: parteneriatele cu angajatorii (201+), relaţia angajator-student (201+), angajabilitatea absolvenţilor (201+) şi reputaţia angajatorului (301+), menţin Universitatea din Bucureşti în topul universităţilor cu cele mai bune performanţe la nivel regional”, se mai arată în sursa citată.

Pentru realizarea QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings 2019 au fost evaluate 660 de instituţii şi analizate răspunsurile a peste 40.000 de angajatori, 39.000 de diplome şi afilierile a peste 28.000 de absolvenţi cu performanţe înalte. Totodată au fost luate în considerare 140.000 de situaţii de relaţionare între absolvenţi şi angajatori, şi alte aproximativ 200.000 de parteneriate privind inserţia pe piaţa muncii. Indicatorii prevăzuţi în metodologia de evaluare au ponderi diferite astfel: reputaţia angajatorului (30%), rezultatele absolvenţilor (25%), parteneriatele cu angajatorii (25%), relaţia angajator-student (10%) şi rata angajabilităţii absolvenţilor (10%).

Clasamentul general QS World University Rankings 2019 este cel mai cunoscut ranking global al universităţilor în funcţie de domeniile de studiu şi cercetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici