Locuri de muncă pentru români în străinătate. Care sunt cele mai căutate profesii

Anul trecut, 1.885 de români au obţinut locuri de muncă în străinătate prin reţeaua EURES, de cooperare între serviciile publice de ocupare europene, susţinută de Agenţia Naţională pentru Ocuparea forţei de Muncă ( ANOFM). În primul semestru al acestui an alte 511 persoane au plecat la muncă în statele europene prin această reţea.

659 afișări
Imaginea articolului Locuri de muncă pentru români în străinătate. Care sunt cele mai căutate profesii

Locuri de muncă pentru români în străinătate. Care sunt cele mai căutate profesii (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Se oferă mai ales locurile de muncă ce necesită calificări medii. Cele mai căutate profesii sunt cele de bucătar, în industria hotelieră, de asistentă şi de medic", a declarat pentru gândul Camelia Mihalcea, manager EURES şi director în cadrul ANOFM.

Persoanele interesate de obţinerea de locuri de muncă în străinătate trebuie să trimită un CV, de tip Europass, în limba engleză, română sau germană, companiei cu care vor să colaboreze sau o scrisoare de intenţie, în funcţie de cerinţele acesteia. Pentru mai multe informaţii pot fi contactaţi consilierii EURES pe site-ul oficial al acestei reţele de cooperare între serviciile publice de ocupare europene, eures.anofm.ro.

La nivelul statelor membre UE angajatorii din domenii ca agricultura şi industria hotelieră, oferă posibilităţi de angajare şi persoanelor necalificate sau puţin calificate.

Cei mai mulţi români au fost angajaţi prin acest program în state precum Danemarca, Spania şi Germania.

Citeşte mai multe despre locurile de muncă pentru români în străinătate pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici