Loteria: Decizia Curţii de Apel, favorabilă FRF în relaţiile cu alţi organizatori de pariuri

Loteria Română se declară surprinsă de reacţia FRF, care a spus, joi, că Mafia Pariurilor a influenţat decizia Curţii de Apel, doarece, în opinia reprezentanţilor companiei, hotărârea instanţei este favorabilă Federaţiei în ceea ce priveşte relaţiile forului cu alţi organizatori de pariuri sportive.

16 afișări
Imaginea articolului Loteria: Decizia Curţii de Apel, favorabilă FRF în relaţiile cu alţi organizatori de pariuri

Loteria: Decizia Curţii de Apel, favorabilă FRF în relaţiile cu alţi organizatori de pariuri (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Loteriei Române, instituţia spune că nu are cunoştinţă şi nu este părtaşă la vreo conspiraţie, aşa cum susţine Federaţia Română de Fotbal (FRF), într-un comunicat de joi, în care afirmă că decizia Curţii de Apel, care a dat câştig de cauză Loteriei, este rezultatul unor "presiuni si acţiuni ilicite pe care Mafia Pariurilor le-a desfăşurat din momentul acţionării în judecată a celor mai mari case de pariuri din ţară".

"Decizia Curtii de Apel este temeinică şi legală şi vizează strict interesele CN Loteria Română SA şi nu ale altor organizatori de pariuri sportive", potrivit comunicatului Loteriei.

În document se precizează şi că apărările formulate în dosar de avocaţii companiei s-au întemeiat pe dispoziţiile legale incidente în cauză, "care, interpretate coroborat, demonstrează că temeiul de drept invocat de către Federaţia Română de Fotbal în susţinerea cererii de chemare în judecată, respectiv art.71 alin.1 lit e) din Legea nr 69/2000, nu se aplică CN Loteria Română SA".

Destinaţia profitului obţinut de Loteria Română a fost stabilită printr-o lege specială, derogatorie de la Legea 69/2000, respectiv OUG 195/2001, se mai arată în comunicat. Însă, dispoziţiile legii 69/2000 se aplică tuturor celorlalţi organizatori de pariuri sportive din România.

"Pentru aceste motive comunicatul de presă lansat de Federaţia Română de Fotbal ne surprinde, întrucât decizia Curţii de Apel, în opinia noastră, profită Federaţiei în relaţiile cu ceilalţi organizatori de pariuri sportive din România. Considerăm că Federaţia Română de Fotbal a fost în eroare la momentul emiterii comunicatului de presa cu privire la efectele pe care această hotărâre urmează să le producă în raporturile dintre aceasta şi casele de pariuri din România", se mai arată în comunicatul Loteriei

FRF a anunţat, joi, că va solicita FIFA şi UEFA să analizeze dacă decizia Curţii de Apel Bucureşti în dosarul cu Loteria a fost corectă sau nu, precum şi să verifice dacă agenţiile de pariuri din România sunt implicate în fraudarea meciurilor.

"Totodată, având în vedere pasivitatea autorităţilor române de până în prezent în aplicarea legii şi în special a Legii Sportului, vom sesiza forurile internaţionale - UEFA şi FIFA -, ca şi organismele Uniunii Europene, inclusiv Eurocop, solicitând să se cerceteze dacă nu cumva operatorii de pariuri din România sunt o placă turnantă folosită de grupuri de interese transfrontaliere pentru fraudarea rezultatelor jocurilor sportive în scopul obţinerii de foloase în beneficiul Mafiei Pariurilor, aşa cum s-a stabilit şi sancţionat şi în cazurile altor ţări", se arată într-un comunicat de pe site-ul www.frf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici