Loteria nu recomandă asocierea pentru câştigarea premiului cel mare la 6/49

Compania Naţională Loteria Română avertizează că, deşi Constituţia permite dreptul la asociere, constituirea de grupuri pentru a juca la 6/49 nu conferă participanţilor garanţia că, în eventualitatea în care un bilet va fi declarat câştigător, premiul va fi distribuit echitabil între aceştia.

2 afișări
Imaginea articolului Loteria nu recomandă asocierea pentru câştigarea premiului cel mare la 6/49

Loteria nu recomandă asocierea pentru câştigarea premiului cel mare la 6/49

Condiţile asocierii şi modul de împărţire a căştigurilor trebuie să fie expres reglementate, susţine Loteria. "Pentru acest considerent, îndemnăm jucătorii la moderaţie, rugându-i să nu piardă din vedere faptul ca jocul loto 6/49 este un joc de noroc şi numai hazardul poate determina câştigul", se arată într-un comunicat al CNLR.

Potrivit articolului 57 din Regulamentul privind organizarea şi administrarea jocurilor de tip loto, în cazul în care asupra unor câştiguri cuvenite unui bilet se formulează pretenţii de mai multe părţi, din orice motiv, litigiul se va soluţiona numai între părţile respective. CNLR se consideră descărcată de orice obligaţie şi raspundere prin remiterea câştigului, în termenul de prescriere prevăzut de articolul 45 din Regulament (n.n. - 30 de zile de la data tragerii), în baza prezentării biletului câştigător.

Totodată, artiocolul 58 stipulează că plata câştigurilor se face numai persoanelor care prezintă biletul câştigător jucat şi validat de terminal.

Dreptul la asociere prevăzut la articolul 40 din Constituţie permite constituirea unor astfel de grupuri, în jurul unui interes comun şi licit.

CNLR nu contestă legalitatea acestei asocieri ad-hoc şi nici dreptul persoanelor din componenţa acestor grupări de a participa la jocurile loteristice în aceasta formă, însă subliniază faptul că, deşi şansele de câştig cresc ca urmare a unei asemenea forme de joc în asociere, există în continuare posibilitatea ca biletul loto jucat să nu se încadreze în niciuna din categoriile de câştiguri.

Premiul cel mare la loto 6/49 de duminică va fi de aproximativ 9 milioane de euro, acesta fiind cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici