Lucian Duţă: Acuzaţiile care mi se aduc sunt "absolut aberante"

Fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă a declarat, luni, înainte de şedinţa BPN al PDL, că nu a primit niciun document în privinţa sesizării de către Guvern a DNA în cazul său, că sunt "absolut aberante" acuzaţiile care i se aduc, dar că probabil va fi chemat la DNA.

288 afișări
Imaginea articolului Lucian Duţă: Acuzaţiile care mi se aduc sunt "absolut aberante"

Lucian Duţă: Acuzaţiile care mi se aduc sunt "absolut aberante" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu am primit niciun document. Am văzut ce aţi văzut şi dumneavoastră. Mi se pare anormal ca singurul sistem antifraudă din România care ar aduce cetăţenilor 400 de milioane de euro să fie blocat de primul ministru şi finul său, domnul fost preşedinte al CNAS", a precizat Duţă întrebat dacă i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile din sesizarea către DNA.

Duţă a mai spus că sunt absolut aberante acuzaţiile care i se aduc şi că în contractul său de management ca preşedinte al CNAS nu scrie nicăieri că este răspunzător de profitul Imprimeriei Naţionale.

"Eu mă aştept ca mâine domnul prim-ministru să spună că agricultura nu merge din cauza managementului defectuos al lui Lucian Duţă şi poimâine să spună că în general mandatul dânsului nu poate fi dus la capăt din cauza managementului defectuos al lui Lucian Duţă. Este absolut aberant, în contractul de management al preşedintelui CNAS nu scrie nicăieri că eu sunt răspunzător de profitul Imprimeriei Naţionale", a mai spus Duţă.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie chemat la DNA pentru a da explicaţii, Duţă a spus: "Probabil că voi fi chemat, depinde de ce vor considera dânşii că trebuie făcut. Nu pot eu să anticipez ce va face DNA".

Lucian Duţă participă, luni, la şedinţa BPN al PDL.

Guvernul a anunţat, duminică, că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie  pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului şi determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă.

Neregulile au fost sesizate de către inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului, într-un raport redactat în urmă cu aproape o lună.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici