Lucrări de consolidare a digurilor în Teleorman şi alte zone vulnerabile din România

În judeţul Teleorman şi alte zone vulnerabile, mai multe digurile au fost consolidate, în timp ce debitele Dunării cresc semnificativ, conform prognozelor.

Urmărește
4611 afișări
Imaginea articolului Lucrări de consolidare a digurilor în Teleorman şi alte zone vulnerabile din România

Lucrări de consolidare a digurilor în Teleorman şi alte zone vulnerabile din România

Linia de apărare împotriva inundaţiilor din zona Islaz-Moldoveni, judeţul Teleorman, a fost finalizată de Apele Române Olt. Este vorba despre un dig mobil, realizat din panouri de aluminiu, pe o lungime de 520 de metri. Pe lângă aceasta, s-au amplasat 1.500 de saci de nisip pe o distanţă de 50 de metri pentru a consolida protecţia împotriva inundaţiilor.

„Este vorba despre un dig mobil realizat din panouri de aluminiu pe o lungime de 520 de metri. Suplimentar, pe alţi 50 de metri s-ar montat astăzi 1.500 de saci de nisip”, anunţă Apele Române pe Facebook.

În acelaşi timp, echipele de la Apele Române Buzău-Ialomiţa au continuat lucrările de consolidare pe sectoarele de dig vulnerabile Stelnica-Borduşani, Ciocăneşti şi Borcea. Toate aceste sectoare au fost întărite, cu scopul reducerii riscului de inundaţii.

Dunărea înregistrează în prezent debite de 7.100 mc/s la intrarea în ţară, aproape dublu faţă de media multianuală pentru luna septembrie (3.800 mc/s). Conform prognozelor Institutului Naţional de Hidrologie, debitele vor creşte până la 8.000 mc/s la începutul lunii octombrie, cu posibilitatea de a atinge 9.000 mc/s, din cauza precipitaţiilor suplimentare prognozate pe afluenţii Dunării.

Ca răspuns la avertizările hidrologice (două coduri galbene şi două portocalii), serviciul de monitorizare a fost dublat la nivelul dispeceratelor Apele Române Argeş-Vedea, Prut Bârlad şi Buzău-Ialomiţa, pentru a gestiona situaţia în zonele unde se estimează depăşirea cotelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici