Lucrări de deszăpezire pe Transfăgărăşan, cu trei săptămâni înainte de deschidere - VIDEO

Drumarii încearcă să deszăpezească Transfăgărăşanul, cu trei săptămâni înainte de deschidere zăpada măsurând 6 – 7 metri lângă peretele stâncos. Reprezentanţii Direcţiei de Drumuri trag un semnal de alarmă: deoarece se lucrează la baza stratului de zăpadă, este pericol de avalanşe.

77 afișări
Imaginea articolului Lucrări de deszăpezire pe Transfăgărăşan, cu trei săptămâni înainte de deschidere - VIDEO

Lucrări de deszăpezire pe Transfăgărăşan. Cu 3 săptămâni înainte de deschidere, zăpada are 7 metri

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Robert Elekes, drumarii încearcă să elibereze, marţi, o bandă, astfel încât să poată lucra în zonă cu mai multe utilaje.

„Mai avem foarte multe de făcut. Zăpada pe lângă perete are şi 6-7 metri înălţime. Noi acum lucrăm la eliberarea unei benzi pentru a permite accesul utilajelor, care să cureţe. E doar o bandă. Acestea sunt nişte lucrări de pregătire, apoi urmează să vedem cât de afectat este carosabilul sub zăpadă, va trebui să vedem dacă sunt stânci care stau să cadă, mai urmează lucrări de siguranţă rutieră, parapete, indicatoare. Toamna se adună toate indicatoarele, acum trebuie remontate, poate e nevoie de plombare. Zăpada este doar primul pas”, a spus Elekes.

Potrivit acestuia, în zona unde lucrează freza, zăpada are între 1 – 1,5 metri, dar înălţimea creşte lângă perete până la aproximativ 7 metri.

Astfel, potrivit reprezentantului DRPD Braşov, din cauza faptului că lucrările au loc la baza stratului de zăpadă, creşte pericolul producerii avalanşelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici