Ludovic Orban a mers la Guvern cu metroul

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a ales să se deplaseze la serviciu, joi, de Ziua Mediului, cu metroul, pe ruta Costin Georgian-Gara de Nord.

21 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban a mers la Guvern cu metroul

Ludovic Orban a mers la Guvern cu metroul (Imagine: Mediafax Foto)

Metroul a plecat din staţia Costin Georgian la ora 8:20 şi a ajuns la Gara de Nord la ora 9:00.

"Metroul este un mijloc de transport confortabil şi rapid. Cred că odată pe săptămână folosesc metroul, ocazional, când am întâlniri şi trebuie să traversez centrul oraşului prefer să folosesc metroul dacă staţiile sunt apropiate de punctele de întâlnire", a spus ministrul.

El a fost însoţit de jurnalişti în timpul călătoriei cu metroul.

Transportul subteran este operat de compania Metrorex.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a recomandat miniştrilor, în şedinţa de Guvern, ca joi, de Ziua Mondială a Protecţiei Mediului, să vină la birou cu metroul, autobuzul, bicicleta sau chiar pe jos, ca un îndemn adresat cetăţenilor pentru reducerea poluării.

Recomandarea a fost acceptată de mai mulţi miniştri, care au anunţat că vor veni, joi, la birou pe jos, cu metroul sau alte mijloace de transport decât maşina.

Ziua Mondială a Protecţiei Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei "Ecologia Umană" de la Stockholm. Această sărbătoare este marcată anual şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite (UNEP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici