Lugoj: O fetiţă de 3 ani, în stare gravă, după ce a fost bătută (Video)

O fetiţă de trei ani din Lugoj a ajuns, vineri, în stare gravă la Spitalul de Copii din Timişoara, cu umerii dislocaţi, capul spart, vânătăi pe tot corpul şi aproape leşinată, după ce, potrivit medicilor, a fost bătută, principalii suspecţi fiind bunicii copilei.

94 afișări
Imaginea articolului Lugoj: O fetiţă de 3 ani, în stare gravă, după ce a fost bătută (Video)

Lugoj: O fetiţă de 3 ani, în stare gravă, după ce a fost bătută

Medicul chirurg Ioan Fuicu, de la Spitalul de Copii din Timişoara, a declarat că este vorba despre un caz de maltratare.

"Copilul a venit din Lugoj în stare foarte gravă, are fracturi şi multiple leziuni, de la abdomen în jos e plin de vânătăi. Este clar, contuziile au fost produse de un obiect contondent, iar, după cum arată, se pare că sunt vechi de trei-patru zile", a declarat Fuicu.

Asistentul social Adrian Rădulescu, de la Primăria din Lugoj, a declarat că părinţii fetiţei sunt divorţaţi de doi ani, iar mama a plecat la muncă în Germania şi a lăsat-o pe copilă în grija bunicilor. Rădulescu a precizat că bunica, de 38 de ani, i-a spus că mama, care s-ar fi întors pentru două săptămâni în ţară, a luat fetiţa şi apoi a adus-o acasă lovită.

Bunicul vitreg, de 30 de ani, a declarat, la rândul său, că nu ştie ce s-a întâmplat cu fetiţa şi că nimeni nu a lovit-o.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Lugoj, Alexandru Borka, a declarat că principalii suspecţi sunt chiar bunicii şi a precizat că mama fetiţei, care are 21 de ani, este plecată de anul trecut în Germania.

"Bunicul fetei a declarat la audieri că fetiţa a căzut în baie. Se fac cercetări, principalii suspecţi sunt bunicii", a precizat Borka.

Fetiţa este internată la Terapie Intensivă, în stare foarte gravă, iar Direcţia pentru Protecţia Copilului a început imediat o anchetă.

"Am început o anchetă, pentru a vedea ce s-a întâmplat. În funcţie de rezultatul medico-legal se va stabili ce s-a întâmplat şi se vor lua măsuri. Fetiţa ar putea ajunge la un centru de urgenţă", a declarat Smaranda Marcu, purtător de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Timiş.

Cei găsiţi vinovaţi vor fi acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului şi riscă între trei şi 15 ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici