Macovei: Nu eram procuror când s-a făcut tranzacţia

Cătălin Macovei, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu el este cel care a făcut înregistrările discuţiilor şi că nu era procuror la momentul la care a fost acordat împrumutul despre care a discutat la Snagov cu Sorin Roşca Stănescu.

16 afișări
Imaginea articolului Macovei: Nu eram procuror când s-a făcut tranzacţia

Macovei: Nu eram procuror când s-a făcut tranzacţia (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Nu eu am făcut acele înregistrări. Nu ştiu cine le-a făcut, însă pot afirma cu tărie că nu eu am fost acela. Cine mă acuză de aşa ceva să probeze afirmaţiile", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Cătălin Macovei.

Întrebat cum comentează acuzaţiile aduse de avocatul Daniel Petre, cel care a împrumutat banii pentru care Macovei a semnat ca martor al tranzacţiei, şeful ANI a negat toate informaţiile date publicităţii de acesta.

Petre afirma, miercuri, la o emisiune la Antena 3, că Macovei era procuror anticorupţie la momentul la care a avut loc tranzacţia pentru care, ulterior, câteva luni mai târziu, s-a încheiat actul pe care Macovei l-a semnat în calitate de martor. În plus, Petre a afirmat că, din câte ştie, o parte din suma de bani împrumutată de el a ajuns şi la Macovei, după ce, anterior, fie refuza să răspundă întrebării în acest sens, fie afirma că Macovei nu a luat niciun ban din cei 130.000 de euro, fie că nu are să-i returneze niciun ban.

"Nu eram procuror când s-au dat banii, iar Petre minte atunci când spune că actul s-a făcut după ce banii au fost daţi efectiv. Banii au fost daţi în august, atunci când s-a încheiat şi documentul pe care eu l-am semnat în calitate de martor. Dacă susţine că lucrurile au stat altfel, să probeze, la fel cum îi cer să probeze şi afirmaţia cum că eu am luat vreo parte din bani", a mai spus Macovei.

Întrebat dacă nu se simte deranjat de faptul că o convorbire purtată într-un cadru privat a ajuns în presă, Macovei a răspuns, ca şi până acum, că îşi rezervă dreptul de a cere instituţiilor statului să rezolve acest caz, refuzând să precizeze dacă până în prezent a făcut sau nu vreo plângere pentru şantajul la care acuză că a fost supus de Sorin Roşca Stănescu.

"Este interesant cum şantajul trece în planul al doilea al interesului public şi cum mai important pentru jurnalişti este cine a făcut respectiva înregistrare", a conchis Macovei, arătând că, în opinia sa, singurul care l-a şantajat a fost Roşca Stănescu, Bogdan Chirieac nefăcându-se vinovat, în opinia sa, de nimic.

Într-o declaraţie acordată, joi, agenţiei MEDIAFAX, Bogdan Chirieac afirmă că nu exclude ca Macovei să fi fost cel care a înregistrat discuţiile dintre ei şi cu Roşca Stănescu, atât la barul din Snagov, cât şi în maşina în care se aflau doar el şi Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici