Macovei: Trebuie prelungite termenele de prescripţie cel puţin pentru faptele grave

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat joi că propune numirea oamenilor obişnuiţi în comisiile de disciplină care analizează şi sancţionează abaterile disciplinare pentru magistraţi, ea pronunţându-se de asemenea pentru prelungirea termenelor de prescripţie cel puţin pentru faptele grave.

220 afișări
Imaginea articolului Macovei: Trebuie prelungite termenele de prescripţie cel puţin pentru faptele grave

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

"În ceea ce priveşte integritatea şi curăţarea sistemului judiciar, aceasta este în mâna consiliilor judiciare şi nu putem spune că şi-au făcut treaba în ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor disciplinare. De aceea propun ca această putere să fie dată oamenilor. Dacă avem încredere în oameni să-şi aleagă primarii, preşedintele, parlamentarii, atunci să avem încredere şi să-i punem în comisiile de disciplină care analizează şi sancţionează abaterile disciplinare pentru magistraţi. Şi asta ca să nu aducem politicul în discuţie", a spus Macovei, într-un discurs rostit la o conferinţă.

Ea s-a pronunţat de asemenea pentru prelungirea termenelor de prescripţie. "Trebuie să prelungim termenele de prescripţie cel puţin pentru faptele grave, unde intră şi corupţia şi crima organizată, frauda. Avem cele mai scurte termene de prescripţie din statele UE", a spus Macovei.

Europarlamentarul PDL a spus că România şi Bulgaria sunt singurele ţări care au un termen de prescripţie special, "adică şi în ultima fază a procesului, în recurs, se poate împlini termenul de prescripţie şi persoana scapă".

"Revin, trebuie prelungite termenele de prescripţie cel puţin pentru faptele grave", a insistat ea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici