Mădălin Dumitru, fostul şef al Direcţiei Infrastructură din PMB, cercetat sub control judiciar

Mădălin Dumitru, fostul şef al Direcţiei Infrastructură din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), reţinut joi de procurorii DNA pentru că ar fi dat preferenţial contracte unor firme, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar, a hotărât sâmbătă Tribunalul Bucureşti.

252 afișări
Imaginea articolului Mădălin Dumitru, fostul şef al Direcţiei Infrastructură din PMB, cercetat sub control judiciar

Mădălin Dumitru, fostul şef al Direcţiei Infrastructură din PMB, cercetat sub control judiciar (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Decizia nu este definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii DNA au dispus joi punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea lui Mădălin Ionică Dumitru, director al Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Municipiului Bucureşti, pentru fals în declaraţii (trei acte materiale), efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, participaţie improprie la delapidare, în formă continuată, luare de mită, abuz în serviciu şi trei infracţiuni de trafic de influenţă, a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

Mădălin Dumitru a fost suspendat din funcţie, după ce a fost reţinut.

Potrivit DNA, şeful Direcţiei Infrastructură a municipalităţii a luat mită două maşini de lux, 50.000 de euro şi 9.000 de lei, de la două firme, pentru a le obţine lucrări în subcontractare şi a recepţionat lucrări neefectuate la Pasajul Băneasa, fiind decontaţi în plus 701 metri de parapet.

Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada 2009 - 2014, în calitate de director general în cadrul Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, preşedinte al comisiilor de evaluare, preşedinte al comisiei de recepţie a lucrărilor, Dumitru a pretins şi primit de la o societate comercială foloase necuvenite de peste 9.200 de lei, constând în efectuarea unor lucrări de reparaţii, renovare, instalaţii, în materialele necesare şi în obiecte electrocasnice, pentru a-şi exercita influenţa în vederea atribuirii şi a derulării în bune condiţii a contractelor, precum şi pentru a aproba decontarea unor lucrări neefectuate.

Mădălin Dumitru mai este acuzat că, prin recepţionarea unor lucrări neefectuate la obiectivul "Refacerea şi consolidarea structurii de rezistenţă a Pasajului denivelat suprateran Băneasa", a creat premisele decontării de lucrări neefectuate în sumă de 372.636 lei fără TVA, respectiv la articolul deviz "Parapet metalic direcţional zincat" au fost decontaţi în plus 701 metri de parapet nepus în operă.

În ordonanţa de reţinere se mai arată că, în perioada 2009 - 2014, Mădălin Dumitru a primit de la reprezentanţii a două societăţi comerciale două autoturisme, un Mercedes şi un BMW X6, precum şi alte foloase necuvenite în cuantum de circa 50.000 de euro şi 9.000 de lei, în vederea obţinerii pentru acestea de lucrări în subcontractare, de avize sau aprobări, dar şi pentru efectuarea plăţilor la timp.

Mădălin Dumitru mai este acuzat şi că a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la veniturile realizate în perioada 2008-2013.

În ce priveşte acuzaţia de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, procurorii arată că, după numirea în funcţia de director al Direcţiei Infrastructură, Mădălin Dumitru a continuat să administreze societăţile Precon SRL şi Magistral SRL, atât în mod direct, cât şi prin intermediul altor persoane, fiind în continuare factorul de decizie în cadrul acestora.

În 28 mai, procurorii DNA au făcut 20 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la instituţii publice, printre care şi la Primăria Capitalei, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici