MAE: Autorităţile române şi irakiene, în faza finală a deciziei privind prezenţa militarilor români

Detaliile tehnice şi procedurale privind prezenţa militarilor români în Irak sunt în curs de finalizare, autorităţile române şi irakiene aflându-se în acest moment într-o fază finală a procesului de decizie, a informat, vineri, MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

17 afișări
Imaginea articolului MAE: Autorităţile române şi irakiene, în faza finală a deciziei privind prezenţa militarilor români

MAE: Autorităţile române şi irakiene, în faza finală a deciziei privind prezenţa militarilor români (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, consultările dintre autorităţile române şi irakiene s-au desfăşurat în coordonare cu contingentul NATO şi cu celelalte naţiuni invitate de Bagdad să continue acordarea asistentei militare in Irak după 31 decembrie 2008.

Răspunsul MAE a fost oferit în contextul în care, la 31 decembrie, rezoluţia ONU care asigura mandatul trupelor româneşti din Irak a expirat.

MAE precizează că, în prezent, baza legală a prezenţei militare româneşti este asigurată de Rezoluţia Parlamentului de la Bagdad referitoare la prezenţa trupelor străine (non-americane) în Irak după de 31 decembrie 2008, aprobată de Consiliul Prezidenţial irakian şi de hotărârea Parlamentului României, din 22 decembrie 2008, privind continuarea prezenţei militare a României în Irak.

Citeşte şi:

Diplomaţi ai MAE, la Bagdad pentru a facilita tehnic discuţiile privind mandatul trupelor din Irak

Băsescu solicită Parlamentului menţinerea forţelor române în Irak, în 2009

Parlamentul irakian respinge acordul privind prezenţa trupelor britanice şi române după 2008

Confuzie în legătură cu un vot din Parlamentul irakian privind prezenţa trupelor străine

Parlamentul irakian va vota luni pe tema prezenţei trupelor străine, declară doi deputaţi

Meleşcanu: Vom respecta data fixată pentru prezenţa noastră în Irak

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici