MAE: Circa 23.400 de cetăţeni români au votat la secţiile din străinătate până la miezul nopţii

Aproximativ 23.400 de cetăţeni români au votat la secţiile de vot deschise în străinătate până la ora 00.00, ora României, informează MAE.

13 afișări
Imaginea articolului MAE: Circa 23.400 de cetăţeni români au votat la secţiile din străinătate până la miezul nopţii

MAE: 22.200 de români votaseră în străinătate până la 22.00, ora României

"Până la ora 00.00 a Zilei Naţionale (ora României), la secţiile de vot deschise în străinătate au votat aproximativ 23.400 de cetăţeni români", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

La această oră, votul românilor cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate este închis deja în Colegiile uninominale 1, 2 şi 4 şi continuă în Colegiul 3, până la 7:00, ora României.

Votul s-a încheiat, duminică, la ora 22.00, ora României, în Colegiul 2 al circumscripţiei pentru românii din străinătate, urnele închizându-se în Italia, Spania şi Republica Moldova, în condiţiile unei prezenţe foarte scăzute.

La închiderea urnelor, în Spania votaseră 6.200 de români, dintre care cei mai mulţi - puţin peste 1.000 - la Castellon.

În Italia, până la închiderea urnelor au votat 3.800 de români, iar în Republica Moldova 2.300.

Un număr de 147 de persoane votaseră până duminică, la ora locală 14.00, la New York, transmite corespondentul MEDIAFAX în Statele Unite.

Singurele probleme semnalate de comisiile de la secţiile de votare au fost persoane cu paşapoarte expirate, care nu au putut vota. Spre deosebire de Europa, unde se putea vota şi cu buletinul de identitate, singurul act de identitate românesc acceptat în SUA a fost paşaportul.

Un număr de 30 de secţii de votare au fost deschise în SUA.

Misiunile diplomatice nu au raportat incidente majore.

Citeşte şi:

BEC: Prezenţa la vot până la ora 21.00 a fost de 39,26%

BEM: Prezenţa la vot la ora 21.00 era de 30,37 %, în Capitală

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici