MAE confirmă uciderea unui cetăţean român în Bolivia

MAE a anunţat, marţi, că a obţinut confirmarea oficială a faptului ca una din persoanele împuşcate în Bolivia, în urma unei acţiuni în forţă a poliţiei locale, are cetăţenie română, precizând că face eforturi pentru repatrierea trupului neînsufleţit.

27 afișări
Imaginea articolului MAE confirmă uciderea unui cetăţean român în Bolivia

MAE confirmă uciderea unui cetăţean român în Bolivia

Potrivit MAE, ambasada României de la Lima, care gestioneaza relaţia cu Bolivia, a solicitat încă de la data de 18 aprilie 2009 autorităţilor boliviene clarificări privind circumstanţele în care s-a produs evenimentul. De asemenea, ambasada a solicitat sa fie informată dacă cetăţeanul respectiv a fost înhumat pe plan local sau nu.

MAE precizează într-un comunicat că până în acest moment nu a fost primit niciun răspuns oficial privind aceste elemente din partea autorităţilor boliviene.

MAE susţine că Direcţia Generală Afaceri Consulare a MAE este în contact cu familia cetăţeanului român, aflată în Ungaria şi acţionează pentru identificarea soluţiilor în vederea repatrierii corpului neînsufleţit.

Agenţia de presă ungară MTI a relatat, marţi, că trupul neînsufleţit al cetăţeanului ungaro-român Arpad Magyarosi, ucis în Bolivia, va fi repatriat.

Consulul onorific ungar în La Paz (Bolivia) l-a vizitat luni pe Elod Toaso, un alt cetăţean ungar, arestat pentru colaborare cu teroriştii. Toaso a fost arestat în cursul unei operaţiuni a poliţiei pentru dejucarea unui presupus complot care ar fi vizat asasinarea preşedintelui Evo Morales.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici