MAE: Continuăm dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene pentru evacuarea românilor din Gaza

MAE precizează că punctul de frontieră de la Rafah a fost deschis doar pentru convoiul umanitar şi că este continuat dialogul cu autorităţile israeliene şi cele egiptene în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru evacuarea cetăţenilor români din Fâşia Gaza care au solicitat acest lucru.

157 afișări
Imaginea articolului MAE: Continuăm dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene pentru evacuarea românilor din Gaza

„Precizăm că în cursul acestei zile, potrivit informaţiilor primite din teren, punctul de frontieră de la Rafah, dintre Fâşia Gaza şi Republica Egipteană, s-a deschis pentru a permite doar accesul camioanelor ce transportă ajutoare umanitare. Este vorba despre ajutoare umanitare furnizate de Organizaţia Naţiunilor Unite şi anunţate în cursul zilei de vineri, 20 octombrie 2023, de către secretarul general al organizaţiei, Antonio Gutierrez”, potrivit unui comunicat de presă.

Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe menţine coordonarea cu alte state şi organizaţii internaţionale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetăţeni/funcţionari.

„MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi cele egiptene în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru evacuarea cetăţenilor români din Fâşia Gaza care au solicitat acest lucru pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah”, se arată în finalul comunicatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici