MAE deschide noi consulate şi birouri consulare în Italia şi Spania

Ministerul de Externe deschide, până la sfârşitul anului 2008, trei consulate generale, două consulate şi nouă birouri consulare, potrivit unui comunicat remis de MAE agenţiei MEDIAFAX.

167 afișări
Imaginea articolului MAE deschide noi consulate şi birouri consulare în Italia şi Spania

MAE deschide trei consulate generale, două consulate şi nouă birouri consulare (Imagine: Mediafax Foto)

Trei noi consulate generale vor fi deschise la Bilbao, Bologna şi Cosenza, două noi consulate la Ciudad Real şi Zaragoza şi nouă birouri consulare vor fi deschise la Almeria, Bari, Cagliari, Genova, Padova, Rimini, Trento, Veneţia, Verona.

De asemenea, MAE va lua măsuri pentru creşterea gradului de interoperabilitate cu serviciile consulare ale statelor membre UE.

"Vom utiliza instituţia biroului consular pentru a accelera procesul de extindere a reţelei de consulate. Un birou consular se înfiinţează mai rapid decât un consulat, oferind aceleaşi servicii concetăţenilor noştri", a declarat Cosmuin Boiangiu, purtător de cuvânt MAE, conform comunicatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici