MAE, despre femeia ţinută captivă 10 ani în Italia: Este internată, sub supraveghere

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, că femeia ţinută captivă 10 ani într-o baracă, în Italia, este internată într-o unitate sanitară şi beneficiază de asistenţă medicală şi consiliere psihologică, iar copiii se află într-un centru de asistenţă social, potrivit unui comunicat de presă.

3408 afișări
Imaginea articolului MAE, despre femeia ţinută captivă 10 ani în Italia: Este internată, sub supraveghere

MAE, despre femeia ţinută captivă 10 ani în Italia: Este internată, sub supraveghere

„Consulul oficiului Bari care s-a deplasat, în regim de urgenţă, în localitatea Lamezia-Terme, a avut întâlniri cu cetăţeanul român si cu reprezentanţi ai poliţiei locale. În prezent, mama este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară şi beneficiază de asistenţă medicală şi consiliere psihologică, iar minorii se află într-un centru de asistenţă socială”, potrivit documentului citat.

Totodată, MAE a spus că, odată cu vizita diplomatului a fost acordată asistenţa consulară în regim de urgenţă, în vederea eliberării unui paşaport temporar pentru femeie şi iniţierea formalităţilor necesare pentru eliberarea certificatelor de naştere româneşti pentru copiii minori ai acesteia.

„Reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între cetăţeanul român şi membrii familiei din România”, arată comunicatul de presă.

De asemenea, MAE precizează că ancheta autorităţilor italiene este în curs de desfăşurare, iar femeia va rămâne pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei.

O româncă a stat timp de zece ani sechestrată într-o baracă din localitatea Gizzeria, situată în sudul Italiei, perioadă în care a fost supusă la nenumărate abuzuri sexuale, iar miercuri a fost salvată de către carabinierii din Lamezia Terme (Catanzaro), relatează site-ul cotidianului La Repubblica.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, a ajuns în Italia în 2007 când avea doar 19 ani, angajându-se la o familie ca menajeră. După moartea bătrânei pe care o îngrijea, fiul acesteia a sechestrat-o pe tânăra femeie româncă, ţinând-o captivă într-o baracă. Femeia a fost legată de pat şi supusă la nenumărate abuzuri sexuale. În urma acestor abuzuri, femeia a născut doi copii, pe care agresorul i-a forţat să trăiască în aceleaşi condiţii inumane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici