MAE: Expulzarea suporterilor români reţinuţi în Grecia va fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp

Măsura expulzării celor 8 suporteri români reţinuţi în Grecia pentru deţinerea de fumigene şi torţe este gestionată de Poliţia elenă pentru străini şi va fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp, informează MAE, precizând că misiunea diplomatică română a intervenit pentru accelerarea formalităţilor

118 afișări
Imaginea articolului MAE: Expulzarea suporterilor români reţinuţi în Grecia va fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp

MAE: Expulzarea suporterilor români reţinuţi în Grecia va fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Ministrul precizează, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Ambasada României la Atena a întreprins toate demersurile posibile pentru acordarea de asistenţă consulară cetăţenilor români.

"Întrucât autorităţile locale au decis să iniţieze procedura de expulzare a persoanelor respective, reprezentanţii misiunii diplomatice române au intervenit pentru accelerarea formalităţilor corespunzătoare. Documentaţia aferentă a fost transmisă, cu celeritate, Poliţiei pentru străini din Grecia, care va gestiona în continuare procedura de expulzare. Măsura propriu-zisă va fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp posibil", informează MAE.

Sursa precizează că Ambasada României menţine legătura cu cetăţenii români şi este pregătită să ofere întregul sprijin necesar, în limita competenţelor specifice.

"Reiterăm faptul că, în vederea prevenirii oricăror incidente, MAE a lansat, încă din data de 25.10.2013, o atenţionare de călătorie prin care recomanda cetăţenilor români, ce urmau să călătorească în Republica Elenă pentru a asista la partida de fotbal dintre reprezentativele Greciei şi României, să respecte cu stricteţe măsurile de ordine şi siguranţă publică stabilite de către autorităţile elene", mai precizează MAE.

Opt cetăţeni români, suporteri ai selecţionatei naţionale de fotbal, au fost reţinuţi, vineri în Grecia, pentru deţinerea de torţe şi fumigene, interzise de legile elene, fiind condamnaţi la 5 luni cu suspendare şi făcând apel la hotărârea judecătorească, potrivit MAE, aceştia fiind încă în arest.

"În data de 15 noiembrie 2013, Ambasada României la Atena a fost informată cu privire la reţinerea a 8 cetăţeni români, suporteri ai naţionalei, sub acuzaţia deţinerii de torţe şi fumigene, materiale interzise de către legislaţia elenă la intrarea pe un stadion. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la incident şi s-au deplasat la subdiviziunea unde erau reţinuţi cetăţenii români pentru a discuta cu aceştia. Potrivit informaţiilor primite de la ambasada României la Atena, cei 8 cetăţeni români au fost condamnaţi la o pedeapsă de 5 luni cu suspendare, pe o perioadă de 3 ani. Cetăţenii români au făcut apel la hotărârea judecătorească emisă. Poliţia a decis menţinerea celor 8 români în stare de arest, până la finalizarea procedurilor de expulzare", a informat MAE, duminică, la solicitarea MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici