MAE: Între marinarii răpiţi în Golful Aden sunt cinci români

MAE a confirmat duminică că printre membrii echipajului remorcherului italian capturat de piraţii somalezi în Golful Aden se află cinci români şi a informat că se află în legătură permanentă cu autorităţile italiene.

56 afișări
Imaginea articolului MAE: Între marinarii răpiţi în Golful Aden sunt cinci români

MAE: Între marinarii răpiţi în Golful Aden sunt cinci români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Remorcherul italian atacat de piraţii somalezi, sâmbătă, în Golful Aden, la bordul căruia se află şi cinci marinari români, a fost interceptat în timp ce se deplasa pe culoarul de siguranţă, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX Adrian Mihălcioiu, reprezentantul ITF România.

Piraţii somalezi care au capturat sâmbătă un remorcher italian având la bord 16 marinari, între care cinci români, se îndreptau duminică spre coastele satului Lasqorey din regiunea autoproclamată autonomă Puntland, a anunţat un reprezentant al piraţilor, citat de AFP.

"Piraţii care au capturat remorcherul se îndreptau către regiunea Lasqorey, mi-au cerut rezerve de combustibil pentru vapoare", a declarat Abdi Ise Mohamoud, un comerciant din zona Eyl.

Martori oculari au semnalat prezenţa unor elicoptere care survolau, la altitudine joasă, duminică dimineaţa zona portului Harardhere, una dintre principalele baze ale piraţilor, situată pe coastele Oceanului Indian.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici