MAE lansează un proiect de facilitare a obţinerii vizei pentru România, cu finanţare UE

Ministerul de Externe lansează, vineri, e-VIZA, un proiect de peste 16 milioane de lei prin care va fi facilitat procesul de obţinere a vizei pentru România de către cetăţenii străini, realizat cu finanţare UE.

76 afișări
Imaginea articolului MAE lansează un proiect de facilitare a obţinerii vizei pentru România, cu finanţare UE

MAE lansează un proiect de facilitare a obţinerii vizei pentru România, cu finanţare UE (Imagine: Cristina Nichitus / Mediafax Foto)

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, iar valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 16,690 milioane de lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă este de 14,187 milioane de lei, iar suma alocată de Ministerul de Externe este de 2,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat al MAE, remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Scopul proiectului constă în implementarea "unei componente de Portal care să faciliteze procedurile de pre-aplicare şi post-aplicare ale doritorilor de viză pentru România", precizează MAE.

Sistemul va permite cetăţenilor străini să-şi întocmească dosarul de aplicare în vederea obţinerii vizei pentru România, prin intermediul internetului.

Principalele activităţi ale proiectului constau în implementarea Portalului e-Viza, extern şi intern, de pre-aplicare, respectiv post-aplicare, implementarea componentelor software de suport necesare bunei funcţionări a Portalului Aplicare e-VIZA şi crearea unei infrastructuri hardware pentru locaţiile centrale şi pentru locaţiile serviciilor consulare române.

Potrivit Ministerului de Externe, proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 7 luni. Locaţia de desfăşurare este sediul din Bucureşti al MAE şi locaţiile serviciilor consulare române din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici