MAE, MIRA şi MJ au sesizat CE privind pachetul "Siguranţa" al autorităţilor italiene

MAE, în strânsă conlucrare cu MIRA şi Ministerul Justiţiei, a adus în atenţia Comisiei Europene reglementările italiene care ridică probleme din punct de vedere al compatibilităţii cu dreptul comunitar, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE Cosmin Boiangiu.

14 afișări
Imaginea articolului MAE, MIRA şi MJ au sesizat CE privind pachetul "Siguranţa" al autorităţilor italiene

Purtătorul de cuvânt al MAE, Cosmin Boiangiu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Boiangiu, MAE a desfăşurat un dialog continuu cu autorităţile de la Roma, pentru a se asigura de conformitatea reglementărilor adoptate cu acquis-ul comunitar, încă dinainte de adoptarea reglementărilor italiene care formează aşa-numitul pachet "Siguranţă".

"Ministerul Afacerilor Externe a adus în atenţia Comisiei Europene reglementările italiene care ridică probleme din punct de vedere al compatibilităţii cu dreptul comunitar, prezentând poziţiile părţii române cu privire la aspectele de neconformitate şi menţinând un dialog permanent cu organele comunitare. Demersurile noastre pe lângă partea italiană şi Comisia Europeană au fost realizate în strânsă conlucrare cu celelalte autorităţi române cu responsabilităţi în domeniu, respectiv Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi Ministerul Justiţiei", precizează purtătorul de cuvânt MAE, într-o declaraţie remisă, joi, MEDIAFAX.

"MAE a acţionat constant pentru ca măsurile adoptate sau avute în vedere de autorităţile italiene pe linia siguranţei cetăţenilor – inclusiv cele legate de recensământul persoanelor din taberele de nomazi - să respecte pe deplin drepturile şi garanţiile asigurate de legislaţia europeană cetăţenilor din statele membre UE. Demersurile MAE se înscriu în specificul activităţii diplomatice, ceea ce presupune un dialog direct şi concret cu partenerii noştri pentru a-i convinge în legătură cu punctele noastre de vedere", se arată în declaraţia purtătorului de cuvânt al MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici