VIDEO  MAE o taxează pe preşedinta Ungariei după ce a publicat o filmare cu imnul al Ţinutului Secuiesc

MAE „a transmis dezaprobarea fermă” cu privire la faptul că preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a publicat un material video de la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc cu imnul Ţinutului Secuiesc

4414 afișări
Imaginea articolului MAE o taxează pe preşedinta Ungariei după ce a publicat o filmare cu imnul al Ţinutului Secuiesc

MAE o taxează pe preşedinta Ungariei după ce a publicat o filmare cu imnul al Ţinutului Secuiesc

„Ca urmare a mesajelor publice transmise de Preşedintele Ungariei, inclusiv pe pagina de Facebook, în contextul vizitei private cu caracter religios pe care o întreprinde zilele acestea în România, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări. MAE român l-a contactat prompt pe ambasadorul Ungariei în România şi a transmis dezaprobarea fermă cu privire la faptul că, în pofida repetatelor apeluri ale părţii române la manifestarea reţinerii în declaraţii şi mesaje publice în contextul vizitelor private efectuate de oficiali şi politicieni ungari în România, şi în contextul vizitei din aceste zile au fost lansate mesaje publice neadecvate, precum cel care vizează o regiune istorică a României”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în context, a mai fost precizat faptul că astfel de declaraţii „nu corespund dezideratului promovării unei relaţii pragmatice, de bună vecinătate şi colaborare dintre cele două ţări, în interesul nemijlocit al cetăţenilor români şi ungari indiferent de etnie, precum şi spiritului Tratatului de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Ungară (semnat la Timişoara, la 16 septembrie 1996) şi Declaraţiei de Parteneriat Strategic dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare pentru Europa secolului XXI (adoptată la Budapesta, la 29 noiembrie 2002)”.

Preşedinta Ungariei, Novak Katalin, a fost prezentă sâmbătă la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc. Ulterior, aceasta a publicat pe Facebook un material video de la eveniment, cu imnul Ţinutului Secuiesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici