MAE răspunde întrebărilor românilor din străinătate despre alegerile parlamentare

Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe pagina sa de internet, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare 2020, o rubrică de „Întrebări frecvente” referitoare la exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii români cu domiciliul în străinătate la alegerile parlamentare din decembrie.

214 afișări
Imaginea articolului MAE răspunde întrebărilor românilor din străinătate despre alegerile parlamentare

MAE răspunde întrebărilor românilor din străinătate despre alegerile parlamentare

Potrivit reprezentanţilor MAE, rubrica de pe pagina de internet oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetăţenii români din afara graniţelor ţării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă sau la secţie, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secţiilor de votare organizate în străinătate şi importanţa respectării măsurilor de siguranţă sanitară în contextul pandemiei de COVID-19.

În ceea ce priveşte votul la urnă, cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pot vota la secţiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile, sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie.

Pe baza propunerilor transmise la data de 16 noiembrie de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat înfiinţarea a 748 de secţii de votare în străinătate. Lista secţiilor de votare este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici