MAE: Repatrierea în România a personalului Ambasadei României la Kiev s-a încheiat cu succes

Repatrierea în România a personalului Ambasadei României la Kiev s-a încheiat sâmbătă cu succes, urmare unui efort inter-instituţional, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

369 afișări
Imaginea articolului MAE: Repatrierea în România a personalului Ambasadei României la Kiev s-a încheiat cu succes

Sursa foto: Twitter

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu mulţumeşte tuturor instituţiilor implicate pentru realizarea operaţiunii, precum şi autorităţilor Ucrainei şi Republicii Moldova pentru sprijinul oferit. Pe parcursul întregii operaţiuni, începute ieri dimineaţă şi finalizate în această dimineaţă, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a stat permanent în contact cu ambasadorul României la Kiev, Cristian-Leon Ţurcanu.

În consecinţă, activitatea Ambasadei României la Kiev a fost suspendată. În egală măsură, activitatea Consulatului General de la Odesa continuă să fie suspendată, personalul acestui oficiu consular fiind de asemenea repatriat în siguranţă la o dată anterioară.

MAE precizează că a luat decizia retragerii personalului diplomatic şi consular în contextul escaladării situaţiei de securitate din Ucraina, în general, şi din Kiev, în mod special.

Totodată, MAE informează că, la acest moment, la oficiile consulare de la Cernăuţi şi Solotvino activitatea se desfăşoară în continuare în parametrii normali, cu tot personalul.

Reprezentanţii oficiilor consulare sunt în legătură cu cetăţenii români fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, în funcţie de solicitări. De asemenea, aceştia sunt în contact constant cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Ucraina.

MAE reia solicitarea către toţi cetăţenii români care se află în Ucraina să-şi notifice, de urgenţă, coordonatele prezenţei lor în această ţară prin platforma www.econsulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecţie şi asistenţă consulară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici