MAE, sesizat despre faptul că una dintre victimele accidentului din Grecia ar fi român

Consulatul General al României la Salonic a fost sesizat, printr-un telefon, că un cetăţean român s-ar afla printre victimele accidentului feroviar din Grecia, dar persoana în cauză nu a fost identificată pe niciuna dintre listele disponibile la nivelul autorităţilor elene, transmite MAE.

855 afișări
Imaginea articolului MAE, sesizat despre faptul că una dintre victimele accidentului din Grecia ar fi român

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Consulatul General al României la Salonic a fost notificat, prin intermediul telefonului de urgenţă, de către o persoană din comunitatea românească din Grecia, cu privire la posibila dispariţie a unui cetăţean român, despre care se presupune că ar fi una dintre victimele accidentului feroviar produs în localitatea Tempe.

Ulterior, în cursul zilei de miercuri, reprezentanţii oficiului consular au intrat în contact şi cu membrii de familie ai persoanei în cauză.

Reprezentanţii Consulatului au efectuat în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale de poliţie din zonă, precum şi la unităţile medicale unde sunt internate persoanele rănite, pentru a verifica informaţia referitoare la existenţa unui cetăţean român printre victime.

Totodată, MAE precizează că, în cursul dimineţii de joi, o echipă consulară s-a deplasat în localitatea Larisa pentru a verifica dacă pe listele centralizatoare care cuprind persoanele decedate, spitalizate sau evacuate fără îngrijire medicală se regăseşte persoana în cauză sau vreun alt cetăţean român.

„Până la acest moment persoana în cauză nu a fost identificată pe niciuna dintre listele disponibile la nivelul autorităţilor elene”, transmite MAE.

Ministerul precizează că, din informaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale, procedurile de identificare a persoanelor decedate se efectuează cu foarte mare dificultate în actualul context.

Reprezentanţii Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile elene şi cu familia persoanei dispărute, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară.

Bilanţul deceselor accidentului feroviar din Grecia a ajuns, joi, la 46.

Marţi seara, un tren de pasageri cu peste 350 de călători s-a izbit frontal de un tren de marfă, lângă oraşul Larissa. În urma impactului a izbucnit un incendiu violent, temperatura din vagonul cuprins de flăcări ajungând, potrivit pompierilor, până la 1.300 de grade Celsius, făcând imposibilă supravieţuirea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici