MAE: Trei cetăţeni români evacuaţi din Yemen au sosit joi în România

Ministerul de Externe informează că, în cursul zilei de joi, trei cetăţeni români au sosit în România din Yemen, numărul persoanelor evacuate şi repatriate din această ţară cu sprijinul MAE fiind, până în prezent, de 25 de cetăţeni români şi trei membri de familie.

229 afișări
Imaginea articolului MAE: Trei cetăţeni români evacuaţi din Yemen au sosit joi în România

MAE: Trei cetăţeni români evacuaţi din Yemen au sosit joi în România (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 9 aprilie 2015, trei cetăţeni români au sosit în România din Yemen via Djibouti. Aceştia au fost evacuaţi din Yemen la datele de 6 şi 7 aprilie 2015, cu sprijinul Ambasadei României la Abu Dhabi. MAE, prin intermediul Ambasadei României la Abu Dhabi, a menţinut legătura permanentă atât cu autorităţile din zonă, cât şi cu cei trei cetăţeni români şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen-Djibouti-România", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, doi dintre aceşti trei cetăţeni români au fost asistaţi şi de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie - biroul România şi biroul Djibouti (OIM) atât la sosirea în Djibouti, cât şi pentru îndeplinirea formalităţilor de îmbarcare pe o aeronavă cu destinaţia România. Cel de-al treilea cetăţean român a beneficiat şi de sprijinul companiei angajatoare în cadrul demersurilor de repatriere.

MAE menţioneaza că, până în prezent, numărul persoanelor evacuate şi repatriate din Yemen cu sprijinul MAE este de 25 de cetăţeni români şi trei membri de familie.

"MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici