MAE: Zborurile către şi dinspre Grecia, anulate miercuri

MAE informează cetăţenii români că zborurile către şi dinspre Grecia au fost anulate miercuri, din cauza grevei declanşate de funcţionarii publici din această ţară, sindicatul controlorilor de trafic aerian anunţând că nu va asigura niciun zbor aerian, local sau internaţional.

40 afișări
Imaginea articolului MAE: Zborurile către şi dinspre Grecia, anulate miercuri

MAE: Zborurile către şi dinspre Grecia, anulate miercuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Traficul aerian din Grecia va fi perturbat miercuri din cauza unei greve de 24 de ore a controlorilor de trafic aerian, care face parte dintr-o mişcare de protest a funcţionarilor faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern, relatează AFP. "Din cauza unei greve de 24 de ore a Uniunii controlorilor de trafic aerian din Grecia, miercuri, 10 februarie, nu vor decola sau ateriza avioane pe aeroportul internaţional din Atena", a anunţat, marţi, conducerea aeroportului.

MAE român precizează, de asemenea, că punctele de trecere la frontieră din nordul Greciei sunt afectate, în continuare, dar într-o măsură mai redusă, de închiderea frontierelor ca urmare a acţiunilor de protest ale fermierilor locali.

Punctul de frontieră Promahonas este deschis pentru autoturisme şi autocare, însă este închis pentru camioane şi TIR-uri.

La Exohi circulaţia este deschisă pentru traficul oricărui vehicul, însă este îngreunată din cauza condiţiilor meteorologice.

La Evzoni, Ormenio, Doirani şi Kipi Evros frontiera este deschisă.

MAE precizează că situaţia de la punctele de frontieră din nordul Greciei se poate modifica de la o oră la alta.

MAE va reveni cu date noi în momentul în care acestea vor fi comunicate de către autorităţile elene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici