Magazinele Dragonul Roşu, dotate cu echipamente împotriva incendiilor şi asigurate la Generali

Magazinele complexului Dragonul Roşu cu o suprafaţă totală de 38.000 metri pătraţi, afectate de incendiul de miercuri dimineaţă, deţineau avizele necesare funcţionării conform prevederilor legale, fiind construite şi dotate cu echipamente de prevenire şi stingerea incendiilor de ultimă generaţie.

558 afișări
Imaginea articolului Magazinele Dragonul Roşu, dotate cu echipamente împotriva incendiilor şi asigurate la Generali

Magazinele Dragonul Roşu, dotate cu echipamente împotriva incendiilor şi asigurate la Generali (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Societatea comercială Dragonul Roşu îşi exprimă interesul deosebit pentru aflarea cauzelor producerii acestui eveniment tragic, sens în care va coopera cu instituţiile statului pentru ducerea la bun sfârşit a procedurilor de cercetare specifice", informează, miercuri, printr-un comunicat administratorul complexului, societatea Niro Investment.

Administratorul îşi exprimă regretul faţă de cei care au avut de suferit şi prezintă condoleanţe familiei pomierului militar decedat în misiune.

Miercuri, la ora 4.17, a izbucnit, din cauze necunoscute un incendiu care a distrus în totalitate magazinele Dragonul Roşu 5 şi 6, precizează sursa citată.

Intervenţia pompierilor a fost operativă, însă din cauza marfurilor uşor inflamabile focul s-a extins cu repeziciune fiind lichidat cu greutate si riscuri deosebite inregistrandu-se decesul unui pompier militar şi rănirea altor nouă care au fost internaţi pentru îngrijiri medicale, care se află în afara oricărui pericol.

Potrivit sursei citate, cele două imobile cu o suprafaţă totală de 38.000 metri pătraţi deţineau avizele necesare funcţionării conform prevederilor legale fiind construite şi dotate cu echipamente de prevenire şi stingerea incendiilor de ultimă generaţie.

La fel ca toate celelalte clădiri din zona comercială, şi cele două magazine sunt asigurate la compania Generali Asigurări.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat că pompierul Ionuţ Ungureanu (24 de ani) salvase un coleg rănit în incendiu, iar în timpul intervenţiei o parte din structura depozitului cuprins de flăcări s-a prăbuşit peste el.

Alţi pompieri militari şi civili care interveneau pentru stingerea incendiului de la complexul comercial Dragonul Roşu au fost răniţi, fiind duşi pentru investigaţii la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Unul dintre aceştia are arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului, iar pompierul salvat de colegul său a suferit o contuzie la genunchi. Alţi cinci pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului au fost intoxicaţi cu fum.

Medicii de pe echipajul SMURD au acordat îngrijiri şi unui civil care a fost intoxicat cu fum în timp ce încerca să îşi salveze din bunurile cuprinse de flăcări.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat că incendiul de la complexul comercial Europa - Dragonul Roşu a izbucnit în jurul orei 4.30, fiind afectat un depozit cu mai multe corpuri, pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi.

Suprafaţa cuprinsă iniţial de incendiu a fost de 800 de metri pătraţi, însă focul s-a extins în ciuda intervenţiei pompierilor, atât la parter, cât şi la primul nivel al clădirii. Depozitul are o suprafaţă totală de aproximativ 3.000 de metri, a precizat Onofrei.

La faţa locului s-au deplasat imediat pompierii civili, însă aceştia nu au făcut faţă singuri şi au solicitat sprijinul ISU Bucureşti. Astfel, peste 20 de autospeciale cu apă şi spumă, echipaje de descarcerare, pompieri salvatori şi maşini cu medic se află la complexul comercial pentru a stinge incendiul. Totodată, lucrătorii ISU au primit sprijin de la Apa Nova, care a trimis în zonă suplimente de apă, precum şi de la Jandarmeria Capitalei.

Pompierii au reuşit să izoleze incendiul, iar la ora transmiterii acestei ştiri acţionează pentru stingerea ultimelor focare. Aceştia au intervenit din toate părţile clădirii, dinspre extremităţi spre interior, operaţiunea fiind îngreunată din cauza focului violent.

La locul incendiului au intervenit cu aproximativ 120 de pompieri şi salvatori.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat că la locul incendiului au fost trimişi şi 100 de jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici