Magistraţii condamnaţi definitiv pentru corupţie nu mai primesc pensii speciale

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 98 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi o abţinere, proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie.

385 afișări
Imaginea articolului Magistraţii condamnaţi definitiv pentru corupţie nu mai primesc pensii speciale

Magistraţii condamnaţi definitiv pentru corupţie nu mai primesc pensii speciale (Imagine: Shutterstock)

Raportul comisiei juridice, cu amendamente admise, a fost adoptat de plen cu 95 de voturi ”pentru”, o abţinere şi un vot ”împotrivă” .

Potrivit raportului Comisiei juridice, nu beneficiază de pensia de serviciu şi de indemnizaţie judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat magistraţilor care, chiar ulterior eliberării din funcţie, au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie, asimilată infracţiunilor de corupţie, înainte de eliberarea din funcţie.

Senatul este for decizional la acest proiect de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici