Magistratul care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, ameninţat de "CEI INDIGNAŢI": "Vom demasca toate potlogăriile şi ilegalităţile pe care le-aţi făcut"

Magistratul Ionuţ Matei, preşedintele completului de la ICCJ care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare de ameninţare în care i se indică să dea "o soluţie blândă" în cauză, altfel "cei indignaţi", semnatarii documentului, se vor implica în eliminarea lui din justiţie.

766 afișări
Imaginea articolului Magistratul care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, ameninţat de "CEI INDIGNAŢI": "Vom demasca toate potlogăriile şi ilegalităţile pe care le-aţi făcut"

Gregorian Bivolaru (Imagine: Captură video)

Oficialii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au pus, vineri, la dispoziţia presei textul scrisoarii de ameninţare care a fost primită joi de judecătorul Ionuţ Matei, în cutia poştală de la domiciliu.

Documentul este semnat cu sintagma "noi cei indignaţi", iar prin acesta i se solicită magistratului luarea unei decizii favorabile lui Gregorian Bivolaru, în dosarul în care este judecat, în fază finală, de către un complet de trei judecători de la instanţa supremă, al cărui preşedinte este Ionuţ Matei.

Acesta este adresat "Domnului judecător Ionuţ Matei, URGENT ŞI EXTREM DE IMPORTANT!!!!!".

"Vă rugăm să citiţi cu o foarte mare luare aminte această scrisoare ce vă este adresată, nu spre a vă ameninţa, ci spre a TRAGE UN UTIL SEMNAL DE ALARMĂ CĂ SUNTEŢI PE CALE SĂ FACEŢI O IMENSĂ NEDREPTATE. Nu este bine să vă jucaţi (întocmai ca un DUMNEZEU CRUD ŞI TIRANIC) cu viaţa şi libertatea unui om nevinovat. Citiţi cu atenţie şi luaţi aminte, acum, până nu va fi prea târziu atât pentru Gregorian Bivolaru cât şi pentru dumneavoastră! Încă mai este timp să evitaţi ceea ce ulterior va deveni inevitabil", se arată în introducerea scrisorii.

Semnatarii scrisorii spun că judecătorul Ionuţ Matei ar fi pe cale să facă "o imensă nedreptate" prin presupusa condamnare a lui Gregorian Bivolaru, context în care asupra magistratului vor fi pornite, spun aceştia, acţiuni de defăimare şi eliminare din justiţie.

"Cât suntem încă pe pace vă urăm bine v-am găsit! Vă apropiaţi de momentul în care veţi săvârşi o imensă nedreptate datorită comenzilor primite (ştiţi de la cine şi aflaţi că noi de asemenea ştim de la cine) aruncându-l după gratii pe profesorul de yoga Gregorian Bivolaru. Aceasta va fi însă (pentru dumneavoastră) o amară victorie şi, aşa cum veţi vedea la scurt timp după aceea, noi cei indignaţi la culme de toate abuzurile, despotismele şi excesul de zel îndopat cu ură de care aţi dat de foarte multe ori dovadă vom intra după aceea în acţiune. Ştiţi foarte bine că nu sunteţi nici un înger şi nici o uşă de biserică, aşa că, dat fiind cameleonismul şi făţărnicia imensă ce vă caracterizează, noi cei indignaţi vom începe (la rândul nostru) să vă demascăm rând pe rând toate potlogăriile, toate greşelile descalificante, toate bubele şi toate ilegalităţile mai mari sau mai mici pe care le-aţi făcut", se mai arată în scrisoare.

Semnatarii scrisori susţin că ar avea pregătite cinci dosare despre magistratul Ionuţ Matei, care ar urma să fie făcute publice, rând pe rând, în mass-media, atunci când vor considera "necesar".

"Arma noastră de bază în ceea ce vă priveşte este dezvăluirea în regim de urgenţă a tuturor adevărurilor deranjante, şocante care vă privesc şi care vă vor distruge destul de repede imaginea (deja boţită) de judecător integru. Aşa cum veţi vedea, ştim cu mult mai mult despre dumneavoastră decât vă puteţi imagina (şi vom continua să strângem fără încetare cât mai multe dovezi de tot felul care vă incriminează)", se mai arată în scrisoare.

Totodată, semnatarii scrisorii îl anunţă pe magistratul Ionuţ Matei că nu se vor opri decât atunci când acesta va fi dat afară din justiţie, "şi poate nici atunci".

"La cinci zile după ce veţi fi dat afară din justiţie, trei dintre noi vom veni personal să vă spunem: «Iată că s-a întâmplat ceea ce v-am spus atunci», se mai arată în scrisoare.

Autorii scrisorii susţin că sunt cei care au făcut ca justiţia să-l prăbuşească şi să-l aducă în faţa magistraţilor în rolul de infractor pe fostul premier Adrian Năstase", despre care arată că ar fi fost, la rândul său, "un alt duşman îndârjit şi plin de ură al lui Gregorian Bivolaru".

"Dacă am reuşit aceasta cu Adrian Năstase, cu dumneavoastră ne va fi mult mai uşor să vă azvârlim afară din justiţie (după cum veţi simţi şi veţi vedea", se mai arată în scrisoare.

Semnatarii scrisorii susţin că acţiunile lor se vor baza pe "anumite aparate psihotronice", ce ar fi folosite de către serviciile secrete din occident, dar şi de serviciile secrete din România, şi că în acest fel magistratul Matei va simţi din plin "că atunci când rău faci, rău găseşti".

Aceştia îi explică judecătorului Matei că vor implora divinitatea "să-l răsplătească" după cum ar merita pentru tot presupusul rău pe care l-ar fi făcut în cariera sa.

Autorii scrisorii mai arată că, în opinia lor, războiul împotriva magistratului ar trebui să înceapă în 21 iunie, moment despre care arată că va fi regretat "foarte tare" de magistrat.

Totodată, în scrisoare se arată că "cei indignaţi" vor suspenda orice acţiune ce l-ar viza pe magistratul Matei dacă acesta "nu va săvârşi această mare nedreptate (de a-l condamna pe nedrept pe Gregorian Bivolaru)".

"Tot aşa vom proceda (vom face PACE!) dacă vă veţi satisface într-un alt mod dorinţa de răzbunare şi eventual îi veţi da lui Gregorian Bivolaru o condamnare simbolică, ce va fi cu suspendare".

Ionuţ Matei: Judec în continuare dosarul Bivolaru, nu sunt intimidat. Fac plângere pentru şantaj

Judecătorul Ionuţ Matei a declarat, vineri, că scrisoarea de ameninţare primită pe adresa de domiciliu nu îl intimidează, că va judeca până la final dosarul lui Gregorian Bivolaru şi că va depune o plângere pentru şantaj, care speră să fie soluţionată în termeni rezonabili, într-un sens sau altul.

Ionuţ Matei a spus că a primit joi, în cutia poştală de la domiciliu, o scrisoare pusă într-un plic, care nu a fost transmisă prin poştă, iar alături de aceasta era şi un CD, pe care nu l-a vizualizat.

Judecătorul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a precizat că a mai primit o astfel de scrisoare, "ceva mai soft", şi înainte de a stabili, anul trecut, reţinerea spre rejudecare a dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori.

Ionuţ Matei a precizat că din cuprinsul scrisorii reiese că se cere o anumită soluţie, favorabilă liderului MISA Gregorian Bivolaru.

"Este cazul ca amestecurile în justiţie să înceteze. Oamenii trebuie să înţeleagă că se dau soluţii doar după probele şi după ceea ce este existent la dosar", a mai spus Ionuţ Matei.

Judecătorul a precizat că nu este intimidat, dar că are totuşi o familie, un copil mic, afirmând, totodată, că astfel de practici nu sunt normale.

Ionuţ Matei a spus că face plângere penală pentru şantaj, arătând că doreşte ca organele judiciare să-şi facă treaba şi să soluţioneze acţiunea sa într-un termen rezonabil, într-un sens sau altul. Judecătorul a precizat că atât scrisoarea de ameninţare de anul trecut, cât şi cea primită joi, împreună cu CD-ul pe care nu l-a atins, vor ajunge probe la dosar.

Magistratul a mai spus că va judeca până la final dosarul lui Gregorian Bivolaru, precizând că este posibil ca instanţa să rămână în pronunţare chiar vineri.

Întrebat dacă va apela la vreo formă de protecţie, Ionuţ Matei a spus că nu doreşte să comenteze astfel de situaţii, dar a precizat că nu este greu să fii urmărit până acasă sau pe unde mergi.

Completul de trei judecători de la instanţa supremă al cărui preşedinte este Ionuţ Matei judecă vineri dosarul liderului MISA Gregorian Bivolaru, în care acesta este acuzat de trafic de minori.

În 12 aprilie 2012, judecătorii ICCJ Ionuţ Matei, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan au decis să reţină spre rejudecare dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, admiţând astfel recursul procurorilor şi desfiinţând deciziile anterioare ale instanţelor.

În acest caz, Tribunalul Sibiu şi apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului MISA pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori.

Instanţele au dispus, totodată, încetarea procesului penal pentru alte infracţiuni, respectiv corupţie sexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, şi trecerea frauduloasă a frontierei României, "ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale".

Parchetul a făcut recurs la ICCJ.

Bivolaru a fost arestat, în martie 2004, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii şi perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 - martie 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen faţă de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, folosindu-se de calităţile de profesor yoga şi mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreţinut acte sexuale cu alte două minore - Agness Arabella Mureşan şi Ilinca Simionescu.

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupţie sexuală, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României. Au mai fost trimişi în judecată Mirona Farcaşi (pentru corupţie sexuală) şi vameşul Farkaş Ferenc Szolt (prins o dată cu Bivolaru, la Nădlac, acuzat de trafic de migranţi).

Deşi pe numele lui exista o interdicţie de a părăsi ţara, Bivolaru a ieşit din România, fiind reţinut la Malmo, în Suedia. Ulterior, el a obţinut statut de azilant.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie 2005, în Suedia, însă în luna noiembrie acelaşi an, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.

Din 23 mai 2013, instanţa îl citează pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson, fiind prima oară când este menţionat astfel în dosarul în care este acuzat de trafic de minori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici