MAI: 179 din 385 de sesizări privind incidente electorale, confirmate. 680 de vehicule verificate

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Marius Militaru, a declarat că duminică, între orele 7.00 şi 17.00, au fost înregistrate 385 de sesizări privind incidente electorale, dintre care 179 confirmate, fiind verificate 680 de autovehicule şi legitimate 1.681 de persoane.

136 afișări
Imaginea articolului MAI: 179 din 385 de sesizări privind incidente electorale, confirmate. 680 de vehicule verificate

MAI: 179 din 385 de sesizări privind incidente electorale, confirmate. 680 de vehicule verificate (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Din cele 179 de incidente electorale confirmate, 63 la sută au fost semnalate la numărul unic de urgenţă 112.

Poliţiştii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.200 de lei.

Marius Militaru a precizat că au fost confirmate 53 de incidente de natură penală, din care 42 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, nouă privind articole din Codul penal şi alte două privind alte acte normative.

Din cele 42 de infracţiuni privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, 19 au vizat împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, două au vizat violarea secretului votului, 15 au fost pentru promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze, alte şase pentru tipărirea şi utilizarea buletinelor de vot false, introducerea în urmă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegător sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.

Cele mai multe dintre acestea au fost înregistrate în mediul urban, respectiv 219.

Marius Militaru a precizat că cele mai multe sesizări au fost în Bucureşti - 92 şi judeţele Dâmboviţa - 37, Ialomiţa - 22, Buzău - 20, Braşov - 19, Constanţa şi Vrancea - câte 16.

Cele mai multe infracţiuni au fost în Vrancea - zece, Constanţa - şase, Bucureşti - patru, Galaţi - patru.

Pentru prevenirea turismului electoral, poliţiştii, prin filtrele organizate, au verificat, până la ora 17.00, 680 de autovehicule, fiind legitimate 1.681 de persoane.

Următoarea raportate a MAI va avea loc la ora 22.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici