MAI: 40 de persoane în stare critică, salvate după intervenţii aeriene ale IGA

Un număr de 40 de persoane în stare critică au fost salvate în urma intervenţiilor aeriene de luni şi marţi ale Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în judeţe afectate de viscol, informează MAI.

46 afișări
Imaginea articolului MAI: 40 de persoane în stare critică, salvate după intervenţii aeriene ale IGA

MAI: 40 de persoane în stare critică, salvate după intervenţii aeriene ale IGA (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Astfel, luni, Inspectoratul General de Aviaţiei (IGA) al MAI a răspuns solicitărilor de asistenţă aeriană transmise din judeţele Buzău şi Vrancea.

Date fiind condiţiile meteorologice favorabile zborului, piloţii MAI au putut desfăşura, marţi, misiuni şi în alte zone afectate de fenomenele meteorologice extreme, respectiv în localităţi din judeţele Brăila, Galaţi şi Buzău.

Marţi, piloţii MAI au participat la salvarea a 17 persoane după ce, în cursul zilei anterioare, numărul celor salvaţi cu ajutorul elicopterelor IGA era de 23 de persoane. Între pacienţii preluaţi şi transportaţi către unităţile medicale specializate s-au aflat cinci femei însărcinate şi patru copii cu vârste între 8 luni şi 5 ani, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de MAI.

La aceste operaţiuni au participat 28 de angajaţi ai IGA - piloţi, salvatori şi tehnicieni de bord, fiind utilizate în acest sens şapte elicoptere aparţinând M.A.I.

Potrivit sursei citate, la acest moment, un elicopter de mari dimensiuni se mai află încă în misiune, după ce a decolat din judeţul Buzău în direcţia localităţii Smulţi (judeţul Galaţi), pentru a prelua şi transporta o pacientă cardiacă în vârstă de 73 de ani, către o unitate medicală de specialitate.

Totodată, un elicopter de capacitate mare al MAI a fost pus la dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale, acesta urmând să opereze în sprijinul militarilor ce acţionează în localităţile buzoiene afectate de vremea severă.

Misiunile IGA au vizat transportul către unităţi sau echipe medicale specializate a celor ce necesitau asistenţă medicală de urgenţă - copii, femei însărcinate, persoane dializate sau cu traumatisme, a mai precizat MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici