MAI: Bunuri de 1,1 mil.euro, reţinute în 30 de zile la terminalul Containere din Portul Constanţa

Verificările la terminalul Containere al Portului Constanţa continuă, valoarea bunurilor reţinute în ultimele 30 de zile fiind de peste 1,1 milioane euro.

169 afișări
Imaginea articolului MAI: Bunuri de 1,1 mil.euro, reţinute în 30 de zile la terminalul Containere din Portul Constanţa

MAI: Bunuri de 1,1 mil.euro, reţinute în 30 de zile la terminalul Containere din Portul Constanţa (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Structurile specializate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor - Poliţia de Frontieră Română, Jandarmeria Română şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, în cooperare cu Autoritatea Naţională a Vămilor, continuă acţiunea comună pentru combaterea activităţilor ilicite în Portul Constanţa, la terminalul de Containere, informează, marţi, Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În ultimele 30 de zile au fost constatate nereguli la 31 de containere, valoarea bunurilor reţinute fiind de peste 1,1 milioane euro, potrivit sursei citate.

Verificările la terminalul Containere al Portului Constanţa au început în 26 mai.

Acestea au început la câteva zile după acţiunile vizând destructurarea grupului infracţional organizat din care fac parte, printre alţii, fostul secretar general al MAI Laurenţiu Mironescu şi senatorul PDL Mircea Banias.

Acţiunea are ca scop prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite, identificarea produselor contrafăcute sau a mărfurilor care nu sunt înregistrate în documente oficiale, comerciale şi de transport, verificarea existenţei unor cantităţi de mărfuri nedeclarate, conform procedurilor fiscale şi comerciale, precum şi a legalităţii privind provenienţa produselor existente în terminal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici