Mai mult de o treime din angajaţii de la Arpechim Piteşti vor fi disponibilizaţi în ianuarie

Mai mult de o treime din angajaţii de la Arpechim Piteşti, unitate care aparţine OMV Petrom, vor fi disponibilizaţi începând cu 9 ianuarie, ei primind deja preavize în acest sens.

271 afișări
Imaginea articolului Mai mult de o treime din angajaţii de la Arpechim Piteşti vor fi disponibilizaţi în ianuarie

Mai mult de o treime din angajaţii de la Arpechim Piteşti vor fi disponibilizaţi în ianuarie (Imagine: Ionel Iancu/Mediafax Foto)

Un număr de 259 de angajaţi din cei 618 cât are în prezent compania Arpechim Piteşti vor fi disponibilizaţi. Ei vor primi câte 35.100 de lei, reprezentând salarii compensatorii.

Liderii de sindicat şi salariaţii, care au protestat pe tot parcursul anului 2011, sunt resemnaţi, ei fiind înştiinţaţi că nu se va reveni asupra deciziei de disponibilizare.

"Eu sunt împăcat. Am făcut tot ceea ce putea fi făcut şi i-am adus pe salariaţi ca angajaţi în noul an. Am făcut totul pentru ei, dar acum aşteptăm o intervenţie a autorităţilor", a declarat Ionel Popescu, liderul sindicatului "Rafinorul" din cadrul Arpechim Piteşti.

Iniţial, 400 de angajaţi ai Arpechim urmau să fie disponibilizaţi, dar s-a revenit asupra deciziei, astfel că vor pleca 259 de salariaţi.

Ceilalţi, până la 400, au rămas întrucât Rafinăria Petrobrazi din Ploieşti are temporar nevoie de personal pentru reparaţii, însă aceştia vor fi apoi trimişi în şomaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici