Mai multe întreruperi de curent în staţiunile Mamaia şi 2 Mai, din cauza supraconsumului de energie

Mai multe întreruperi de curent s-au produs în staţiunile Mamaia şi 2 Mai, în ultimele 24 ore, din cauza avarierii unor transformatoare, reprezentanţii ENEL Distribuţie Dobrogea spunând că desele întreruperi de energie electrică sunt cauzate de supraconsumul de energie.

34 afișări
Imaginea articolului Mai multe întreruperi de curent în staţiunile Mamaia şi 2 Mai, din cauza supraconsumului de energie

Mai multe întreruperi de curent în staţiunile Mamaia şi 2 Mai, din cauza supraconsumului de energie (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al ENEL Distribuţie Dobrogea, sâmbătă, în jurul orei 13.00, din cauza temperaturii ridicate şi a consumului excesiv de energie electrică un transformator şi două cabluri de medie tensiune au fost avariate, o parte din staţiunea Mamaia rămânând astfel nealimentată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Echipele Enel Distribuţie Dobrogea au intervenit, clienţii rămaşi fără energie electrică fiind alimentaţi printr-un grup electrogen, la scurt timp după producerea incidentului.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un transformator s-a ars în staţiunea 2 Mai, intervenţia echipelor Enel Distribuţie Dobrogea fiind îngreunată în timpul nopţii de imposibilitatea de a ajunge la transformator pentru a-l înlocui. Astfel, duminică dimineaţa, în jurul orei 10.30, echipele Enel au reuşit să înlocuiască transformatorul utilizând un utilaj cu un braţ lung.

Principala cauză a frecventelor întreruperi în alimentarea cu energie electrică înregistrate în staţiunea Mamaia este supraconsumul de energie, susţin reprezentanţii Enel Distribuţie Dobrogea.

În cursul săptămânii, s-au înregistrat sute de incidente individuale - arderi de siguranţe în blocurile de măsură ale clienţilor.

"Astfel, o pondere ridicată o au cazurile clienţilor care solicită o anumită putere, dar care depăşesc, uneori chiar dublu, puterea contractată, fapt ce duce la dese intervenţii din partea echipelor Enel Distribuţie Dobrogea pentru a remedia avariile provocate. Pentru a evita aceste situaţii neplăcute, recomandarea Enel Distribuţie Dobrogea este de a solicita noi avize tehnice de racordare, corelate consumului real şi realizarea lucrărilor necesare cu firme autorizate în acest sens. Instalaţiile improvizate, artizanale, sunt la rândul lor generatoare de întreruperi frecvente", se arată în comunicatul Enel Distribuţie Dobrogea.

La începutul săptămânii, hotelierii din Mamaia, printr-o asociaţie de profil, dar şi Asociaţia Litoral-Delta Dunării, au reclamat că nu-şi pot desfăşura activitatea în condiţii normale deoarece se întrerupe periodic alimentarea cu energie electrică şi au cerut societatăţii Enel Distribuţie Dobrogea să ia măsuri cât mai rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici