Mai multe locuri în grădiniţe, clasa a IX-a şi postliceal, mai puţine în gimnaziu şi profesional

Ministerul Educaţiei propune creşterea cifrei de şcolarizare în învăţământul preşcolar, clasa a IX-a şi în cel postliceal şi reducerea acesteia în gimnaziu, învăţământul profesional, clasa a XII-a şi învăţământul special, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern supus, marţi, dezbaterii publice.

1 afișare
Imaginea articolului Mai multe locuri în grădiniţe, clasa a IX-a şi postliceal, mai puţine în gimnaziu şi profesional

Mai multe locuri în grădiniţe, clasa a IX-a şi postliceal, mai puţine în gimnaziu şi profesional

Prin proiectul de act normativ, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) propune creşterea cifrei de şcolarizare în învăţământul preşcolar cu 15.000 de locuri, în învăţământul liceal, clasa a IX-a - cu 2.000 de locuri, în învăţământul postliceal - cu 3.800 de locuri şi în învăţământul postliceal special - cu 45 de locuri.

Aceste majorări vor fi compensate prin diminuarea planului de şcolarizare la alte niveluri şi forme de învăţământ. Astfel, MECT propune reducerea cifrei de şcolarizare în învăţământul gimnazial cu 50.000 de locuri, în învăţământul profesional cu 7.000 de locuri (2.000 de locuri la Şcolile de Artă şi Meserii şi 5.000 de locuri la anul de completare), în învăţământul liceal, clasa a XII-a - cu 6.000 de locuri şi în învăţământul special cu 2.550 de locuri.

De asemenea, MECT mai propune menţinerea cifrei de şcolarizare în învăţământul primar, liceal de artă şi sportiv (clasele a IX-a şi a XI-a).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici