Mai multe obiective înscrise în lista indicativă de ţară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO

Mai multe obiective, printre care castelele Peleş şi Pelişor sau fostele închisori comuniste, au fost înscrise în lista indicativă de ţară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, a anunţat miercuri ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Urmărește
199 afișări
Imaginea articolului Mai multe obiective înscrise în lista indicativă de ţară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO

Mai multe obiective înscrise în lista indicativă de ţară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministerul Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului, a transmis către Centrul Patrimoniului Mondial UNESCO formularele pentru cele patru bunuri - trei culturale şi unul natural - care, prin calităţile excepţionale ce fundamentează valoarea culturală sau naturală, au potenţialul de a fi recunoscute la nivel internaţional pentru importanţa pe care o au pentru generaţiile prezente şi viitoare.

Este vorba de Ctitorii domneşti din Ţara Românească şi Moldova, Reşedinţe Regale din Sinaia, Foste închisori comuniste din România şi Peştera Movile.

„Castelele Peleş şi Pelişor, fostele închisori comuniste, Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi şi Biserica episcopală „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Argeşului din Curtea de Argeş, Peştera Movile - au fost înscrise în lista indicativă de ţară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO”, a scris miercuri, pe Facebook, Raluca Turcan.

Ministrul Culturii anunţă că România are în lucru pregătirea dosarului transnaţional de nominalizare (împreună cu Bulgaria, Croaţia şi Serbia) pentru Frontierele Imperiului Roman - Limesul Dunărean, segmentul estic şi are, de asemenea, în evaluare două dosare de nominalizare pentru care Comitetul Patrimoniului Mondial urmează să ia o decizie în cadrul celei de-a 46-a reuniuni din India, în luna iulie 2024: Ansamblul Monumental realizat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu şi Frontierele Imperiului Roman - Dacia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici