Mai multe persoane, printre care Nicolae Duduianu, reţinute pentru înşelăciune cu lingouri

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale- Poliţia Sectorului 5 au reţinut, vineri, pentru înşelăciune, mai multe persoane, printre care Nicolae Duduianu, care aveau în cele două maşini cu care se deplasau 105 lingouri, fiecare cu greutate de 50 de grame fiecare.

477 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane, printre care Nicolae Duduianu, reţinute pentru înşelăciune cu lingouri

Mai multe persoane, printre care Nicolae Duduianu, reţinute pentru înşelăciune cu lingouri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gruparea infracţională înşela cetăţeni străini, activitatea sa fiind urmărită în perioada august 2011 - ianuarie 2012, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 5.

Membrii grupării au fost prinşi în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 2.00, pe autostrada Bucureşti - Piteşti. Ei se deplasau spre Cluj Napoca, cu două maşini Mercedes şi Opel, pentru a-i vinde unui cetăţean turc, patru kilograme de aur în lingouri a câte 50 de grame, în schimbul cărora urmau să primească suma de 100.000 de euro.

În cele două autoturisme se aflau Niculae Duduianu (61 de ani) din Bucureşti, G. Aurelia (41 de ani), din judeţul Giurgiu, G. Nicuşor (24 de ani), din judeţul Giurgiu, C. Marius (33 de ani) din Bucureşti, P. Cătălin (25 de ani) din Bucureşti şi R. Gheorghe (42 de ani) din Bucureşti.

În timpul controlului maşinilor, în Mercedes au fost găsite 105 lingouri în greutate individuală de câte 50 de grame, din metal de culoare galbenă. La controlul corporal, asupra lui P. Cătălin s-au mai găsit 5 lingouri cu aceeaşi greutate, despre care acesta a afirmat că sunt din aur.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că în 22 august 2011, membrii grupării, respectiv P. Cătălin, C. Marius, G. Aurelia şi D. Niculae, au indus în eroare doi bărbaţi pentru a le vinde cantitatea de patru kilograme de aur în schimbul sumei de 100.000 de euro. În momentul în care a solicitat banii pentru a-i verifica, profitând de neatenţia cumpărătorilor, C. Marius a înlocuit suma de 100.000 de euro reală, cu 200 de copii din hârtie ale unor bancnote de 500 de euro, teancul de copii având prima şi ultima bancnotă reale. Acest fapt a fost constatat de părţile vătămate după ce C. Marius a plecat, anunţând că vine poliţia.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 5, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, Duduianu Niculae, G. Aurelia, C. Marius şi P. Cătălin fiind reţinuţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici