Mai multe persoane protestează pe acoperişul clădirii din faţa Primăriei Sectorului 5

Aproximativ treisprezece persoane s-au urcat, joi dimineaţă, pe acoperişul unei clădiri situate în faţa Primăriei sectorului 5 al Capitalei, cerând ca primarul Marian Vanghelie să le acorde locuinţe.

80 afișări
Imaginea articolului Mai multe persoane protestează pe acoperişul clădirii din faţa Primăriei Sectorului 5

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie (Imagine: Mediafax Foto)

Cele 13 persoane nu sunt la prima acţiune de protest, ele ameninţând şi în trecut că se vor arunca de pe clădire dacă nu le vor fi acordate locuinţe.

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), care au încercat să-i determine pe bucureşteni să renunţe la protest.

Patru dintre protestatari ameninţă că îşi dau foc

Patru dintre protestatari spun că s-au stropit cu benzină şi ameninţă că îşi dau foc dacă primarul Marian Vanghelie nu va veni să discute cu ei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că este vorba de 13 persoane care protestează - nouă femei şi patru bărbaţi.

Patru dintre protestatari spun că s-au stropit cu benzină şi ameninţă că îşi dau foc dacă pe clădirea pe care se află va urca altă perseoană decât primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Purtătorul de cuvânt a precizat că poliţiştii urmează să stabilească cum au ajuns cele 13 persoane pe clădire, în condiţiile în care la una dintre uşile de acces în imobil se află un paznic, iar cea de-a doua este închisă cu lacăt.

La ora transmiterii acestei ştiri, lângă clădirea pe care s-au urcat protestatarii se aflau echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Poliţiei Comunitare şi două ambulanţe, între care una SMURD.

Cele 13 persoane au urcat pe clădirea de lângă Primăria sectorului 5 al Capitalei în jurul orei 8.00, ei cerând ca primarul să le acorde locuinţe sociale.

Protestatarii locuiesc de mai mult timp în construcţii improvizate lângă sediul Primăriei Sectorului 5.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 susţin că aceştia au mai protestat şi în trecut, cerând să le fie atribuite locuinţe sociale, o parte din ei neavând însă forme legale de locuire în acest sector. Aceştia au adăugat că Primăria Sectorului 5 nu are locuinţe sociale pentru a le putea asigura un spaţiu de locuit.

La sfârşitul lunii iunie, patru bărbaţi s-au urcat pe acoperişul Primăriei Sectorului 5 din Capitală, cerând reprezentanţilor autorităţilor locale să le dea locuinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici