Mai multe străzi din Timişoara au fost inundate din cauza ploilor abundente. Sute de case inundate în nouă localităţi din judeţul Timiş, 14 persoane au fost evacuate

Mai multe străzi, curţi şi subsoluri din Timişoara au fost inundate, luni seara, din cauza unei ploi care s-a abătut peste municipiu, pompierii fiind solicitaţi să intervină în mai multe cazuri pentru evacuarea apei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1319 afișări
Imaginea articolului Mai multe străzi din Timişoara au fost inundate din cauza ploilor abundente. Sute de case inundate în nouă localităţi din judeţul Timiş, 14 persoane au fost evacuate

Mai multe străzi din Timişoara au fost inundate din cauza ploilor abundente (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor ISU Banat, pompierii au intervenit pe nouă străzi din Timişoara pentru evacuarea apei din curţi şi din subsoluri, dar şi sub pasajul rutier din Calea Şagului, acolo unde apa a intrat în maşinile parcate în zonă.

Potrivit surselor citate, au fost înregistrate inundaţii pe străzile: Gheorghe Cotosman, Gavriil Musicescu, Ioan Slavici, Johann Schwicker, Moţilor, Moise Doboşanu, Grigore Alexandrescu, William Shakespeare, Johnny Weissmuller. Pompierii au intevenit cu întreg dispozitivul pentru evacuarea apei.

Inundaţii au fost înregistrate şi în judeţul Timiş, în localitatea Liebling, acolo unde zece curţi au fost afectate de ape.

Sute de case inundate în nouă localităţi din judeţul Timiş, 14 persoane au fost evacuate

Sute de case din nouă localităţi din judeţul Timiş, printre care şi Timişoara, au fost inundate în urma ploilor care au început luni seara şi au continuat pe parcursul nopţii, 14 persoane fiind evacuate de pompieri în localitatea Vişag, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor ISU Banat, la ora transmiterii aceştei ştiri, au fost afectate de inundaţii nouă localităţi din judeţul Timiş: Timişoara, Ciacova, Liebling, Săcălaz, Jimbolia, Buziaş, Vişag, Drinova, Honorici.

„S-a evacuat apa din 17 curţi şi grădini în Timişoara, trei în Ciacova, 14 în Liebling, patru în Buziaş, şase în Drinova şi două în Jimbolia. În momentul de faţă se acţionează în localităţile Săcălaz şi Vişag unde sunt afectate aproximativ 300 de curţi. La nivelul localităţii Vişag sunt evacuate un număr de 14 persoane, care sunt cazate la rude, precum şi la şcoala din localitate”, au transmis reprezentanţii ISU Banat.

De luni după-amiaza şi până marţi dimineaţa, în judeţul Timiş au fost emise două atenţionări meteorologice cod galben de fenomene periculoase imediate şi şapte avertizări meteorologice cod portocaliu precum şi o avertizare hidrologică de cod portocaliu.

Circa 100 de pompieri acţionează în tot judeţul pentru evacuarea apei, aceştia folosind toate motopompele din dotare, fiind cerute motopompe şi din judeţele vecine.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici