Mai mulţi elevi au vizitat Palatul Victoria şi le-au recomandat lui Băsescu şi Ponta să colaboreze

Un număr de 60 elevi au vizitat, vineri, Palatul Victoria, cu ocazia "Şcolii Altfel", pentru a vedea unde lucrează membrii Guvernului, s-au aşezat pe scaunele miniştrilor şi au explicat că nu au un preferat între preşedintele Băsescu şi premierul Ponta, dar le-au recomandat celor doi să colaboreze.

204 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi elevi au vizitat Palatul Victoria şi le-au recomandat lui Băsescu şi Ponta să colaboreze

Traian Băsescu şi Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Elevii au efectuat un tur al clădirii şi au vizitat principlale săli de lucru ale Palatului Victoria, precum şi galeria cu fotografiile tuturor premierilor, holul de onoare în care sunt întâmpinaţi demnitarii străini, sala Moldova unde sunt organizate întâlnirile bilaterale oficiale şi sala de Parchet, cea mai mare din palat.

Întrebaţi ce decizii ar lua dacă ar fi la conducerea Guvernului, mulţi dintre elevi au spus că ar aloca mai mulţi bani pentru îmbunătăţirea sistemului de educaţie sau de sănătate şi ar acorda olimpicilor premii mai mari.

Întrebaţi de jurnalişti şi ce părere au despre relaţia tensionată dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, majoritatea elevilor au spus că nu au un preferat, dar au arătat că este important ca principalii oamenii în stat să colaboreze.

"Este o relaţie tensionată între cei doi, dar este mai bine ca ei să colaboreze, pentru că aşa se pot lua cele mai bune decizii", a spus unul dintre elevi.

Lor le-a fost prezentat şi Centrul Operaţional de Comandă al Guvernului, unde sunt monitorizate situaţiile speciale de urgenţă, iar vizita s-a încheiat în holul de primiri oficiale, unde elevii şi-au făcut fotografii la pupitrele amenajate pentru declaraţii de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici