Mai mulţi români reclamă că sunt ţinuţi în Lisabona, după ce zborul a fost anulat fără explicaţii / Agenţie de turism: Pasagerii ar putea primi compensaţii de până la 400 de euro / Reacţia MAE

Cei 35 de turişti plecaţi prin intermediul agenţiei Paralela 45, care aşteaptă pe aeroportul din Lisabona, vor reveni în Bucureşti în această seară. Cursa iniţială, care trebuia să decoleze la 00.15, a fost anulată fără să se cunoască motivul, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii agenţiei.

4548 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi români reclamă că sunt ţinuţi în Lisabona, după ce zborul a fost anulat fără explicaţii / Agenţie de turism: Pasagerii ar putea primi compensaţii de până la 400 de euro / Reacţia MAE

Mai mulţi români reclamă că sunt ţinuţi în Lisabona, după ce zborul a fost anulat fără explicaţii

Compania aeriană TAP Portugal le-a asigurat turiştilor cazare, masă şi transferul de la şi până la aeroport, după ce cursa a fost anulată. Cei 35 de turişti, plecaţi în vacanţă în Madeira, zburau spre Bucureşti, prin Lisabona, au precizat reprezentanţii Paralela 45.

„Şi în cazul celor aproximativ 65 de pasageri se vor găsi soluţii. Dacă nu sunt zboruri directe este posibil să îi reruteze”, au menţionat reprezentanţii agenţiei de turism, specificând că nu cunosc detalii despre zborurile celorlalţi pasageri.

Mai mulţi turişti români, între care şi copii mici, care urmau să se întoarcă din Lisabona în Bucureşti, au stat într-un hotel din capitala Portugaliei, de mai bine de 12 ore, după ce zborul către România a fost anulat, fără ca ei să primească vreo explicaţie, potrivit unora dintre călători.

„Suntem în jur de o sută de persoane, care ar fi trebuit să plecăm din Lisabona, la ora 00:15, cu TAP Portugal - zborul numărul 1324. În aeroport, răspunsul standard a fost "We don`t know, yet". Am fost aduşi la un hotel, în jurul orei 1:30, iar la 12.00, am fost obligaţi să eliberăm camerele. Încă nu ştim mare lucru despre întoarcerea acasă. Au fost grupuri mici de turişti, care au plecat deja cu alte companii aeriene, cu escale în alte oraşe”, a povestit, pentru Mediafax, Mihaela Drăguşanu.

Turista a mai spus că niciun reprezentant al companiei aeriene nu a luat legătura cu ei, precizând că românii stau în holul hotelului şi aşteaptă să fie informaţi când vor pleca spre casă.

„Se trimit liste la hotel, cu numele turiştilor şi cu zborurile către care au fost relocaţi. Unii au plecat, alţii am rămas în aşteptare. Nu există aici, în hotel, niciun reprezentant al TAP”, a mai spus sursa citată.

Potrivit tabelei de sosiri de pe site-ul companiei naţionale aeroporturi Bucureşti, zborul TAP 1324, care trebuia să aterizeze la 06.15 pe Aeroportul Otopeni, apare ca anulat.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Aeroportului Henri Coandă au zis că nu au informaţii legate de motivul pentru care acest zbor a fost anulat sau momentul în care românii se vor întoarce în ţară.

Sursa citată a precizat însă că de obicei compania aeriană care anulează curse le asigură pasagerilor cazare şi bilete cu alte zboruri.

MAE: Ambasada României din Portugalia ţine legătura cu turiştii români blocaţi în Lisabona

Ambasada României în Republica Portugheză are în atenţie situaţia cetăţenilor români blocaţi în Lisabona, după ce zborul lor a fost anulat, reprezentanţii misiunii diplomatice aflându-se în permanentă legătură cu turiştii, potrivit unui răspuns al Ministerului Afecerilor Externe

„Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, încă de la momentul sesizării, demersuri pe lângă compania aeriană, pentru a verifica situaţia actuală a cetăţenilor români”, a precizat MAE, pentru Mediafax.

De asemenea, reprezentanţii misiunii diplomatice se află în legatură permanentă cu grupul de cetăţeni români, precum şi cu agenţia de turism Paralela 45, pentru a identifica soluţii în rezolvarea situaţiei în care se află aceştia, mai precizează sursa citată.

„Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine contactul neîntrerupt cu compania aeriană şi agenţia de turism din România, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară”, conform MAE.

Vola: Pasagerii zborului anulat din Lisabona ar putea primi compensaţii de până la 400 de euro

Pasagerii zborului TAP Portugal 1324, pe ruta Lisabona – Bucureşti, care a fost anulat noaptea trecută, ar putea primi compensaţii de până la 400 de euro, a transmis, pentru Mediafax, agenţia Vola.ro.

Vola.ro va oferi sprijin tuturor pasagerilor (fie că au cumpărat biletul prin Vola.ro sau nu) pentru a solicita compensaţie, prin intermediul parteneriatului cu AirHelp, companie care protejează drepturile pasagerilor. „Din calculele noastre, ar putea fi vorba despre sume de până la 400 EUR/ pasager”, a precizat Cătălin Cincu, marketing specialist în cadrul Vola.ro.

Pentru a solicita ajutorul cu privire la cererea de compensaţie către AirHelp, pasagerii pot scrie fie în secţiunea ”Chat cu un operator call center” disponibilă din orice pagină www.vola.ro, fie pe adresa de e-mail rezervare@vola.ro.

Agenţia Vola.ro a emis patru rezervări pentru 16 pasageri pentru zborul TAP Portugal 1324, pe ruta Lisabona – Bucureşti, a declarat Cătălin Cincu.

Pasagerii agenţiei au fost rerutaţi de compania aeriană. O parte dintre ei au sosit în cursul zilei de duminică în ţară, o parte vor veni luni. În acest timp, cazarea şi masa sunt asigurate de compania aeriană.

Zborul TAP Portugal, numărul 1324, care trebuia să decoleze la ora 00.15 din Lisabona către Bucureşti a fost anulat, fără să fie precizat motivul. Aproape 100 de pasageri au fost rerutaţi către alte curse. Pasagerilor li s-a asigurat cazarea şi masa, potrivit reglementărilor în vigoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici