Mai mulţi studenţi din Timişoara au printat 3D ouă de Paşte | FOTO

Studenţi de la Universitatea Politehnica din Timişoara au printat 3D ouă de Paşte, pentru a arăta că acestea pot fi încondeiate şi folosind tehnologia de ultimă oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

235 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi studenţi din Timişoara au printat 3D ouă de Paşte | FOTO

Mai mulţi studenţi din Timişoara au printat 3D ouă de Paşte

Studenţii care au reuşit să printeze 3D câteva ouă de Paşte sunt înscrişi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnica din Timişoara. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, grupul de tineri a dorit să arate, într-un mod nonconformist, că tradiţiile şi tehnologia pot face casă bună împreună.

“Ideea de la care au pornit a fost încondeierea ouălor de Paşti. Dar studenţii au dorit să arate că se poate face şi altfel, folosind tehnologia de ultimă oră”, a transmis Universitatea Politehnica din Timişoara, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă.

Pentru a-şi duce la capăt ideea, studenţii l-au contactat pe Călin Brandabur, directorul uneia dintre cele mai cunoscute companii în domeniul printării tridimensionale, iar rezultatul a fost printarea 3D a mai multor ouă de Paşte.

“Printarea unui astfel de ou durează câteva ore, dar rezultatul este spectaculos. Universitatea Politehnica Timişoara are încheiate o serie de parteneriate cu firme din Timişoara, unde studenţii efectuează stagii de practică, dar în acest domeniu, al printării 3D, este o premieră", au arătat reprezentanţii Universităţii Politehnica din Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici