MAI: Numărul cetăţenilor străini prinşi în momentul trecerii ilegale a frontierei a crescut cu 44%

Numărul cetăţenilor străini prinşi în momentul trecerii ilegale a frontierei a crescut, în lunile ianuarie şi februarie, cu 44% în urma intensificării acţiunilor de combatere a criminalităţi transfrontaliere, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

635 afișări
Imaginea articolului MAI: Numărul cetăţenilor străini prinşi în momentul trecerii ilegale a frontierei a crescut cu 44%

MAI: Numărul cetăţenilor străini prinşi în momentul trecerii ilegale a frontierei a crescut cu 44%

"Nivelul de securitate la frontiere este unul superior, în condiţiile creşterii traficului de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei. Acest fapt se reflectă în evoluţia descendentă a numărului faptelor penale sesizate, în scădere cu 21%, dar şi a celor de natură contravenţională, în scădere cu 24%, faţă de perioada similară a anului trecut. Cea mai mare scădere a înregistrat infracţionalitatea la graniţa cu Ucraina. Ca urmare a acţiunilor desfăşurate, a crescut cu 44% numărul cetăţenilor străini depistaţi în momentul trecerii ilegale a frontierei. Totodată, comparativ cu 2016, numărul de cetăţeni străini cărora nu le-a fost permisă intrarea în România rămâne relativ constant. Totuşi, pe acest palier au fost înregistrate creşteri la frontiera cu Ucraina cu peste 50% (de la 140 la 211), Moldova cu cca. 72% (de la 110 la 189) şi Bulgaria cu aproape 34% (de la 62 la 83)", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Interne, remis duminică MEDIAFAX.

În condiţiile identificării cu peste 30% mai multe grupuri de migranţi, se constată creşterea atât a numărului facilitatorilor (de aproximativ 6 ori, +53), cât şi a cetăţenilor străini cu rol de „călăuză” (de aproximativ 3 ori, +12).

Pentru gestionarea problematicii pe linia migraţiei ilegale au fost desfăşurate 413 acţiuni de control şi de combatere a şederii ilegale pe teritoriul României. Astfel, au fost depistaţi cu peste 30% mai mulţi cetăţeni străini cu şedere ilegală pe teritoriul naţional şi au fost îndepărtaţi sub escortă cu 45% mai mulţi străini, comparativ cu perioada similară a anului trecut, mai anunţă MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici