Mai sunt doar 16 paturi de ATI COVID libere în spitalele din România

În spitalele din ţară mai sunt libere doar 16 paturi de terapie intensivă pentru bolnavii cu COVID-19, dintre care şase sunt în Capitală.

746 afișări
Imaginea articolului Mai sunt doar 16 paturi de ATI COVID libere în spitalele din România

Conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există, marţi, 1.131 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. Un număr de 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări, dar o parte dintre ele sunt destinate pacienţilor cu patologii preexistente, precum obstetrică-ginecologie, neonatologie sau cardiologie.

În Bucureşti sunt avizate de DSP un număr de 239 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

Astfel, la nivel naţional sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 6 paturi libere.

În prezent se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În spitalele din ţată mai este câte un loc la ATI COVID la Bihor, Buzău, Dolj, Hunedoara şi Sibiu, două paturi libere la Braşov şi trei la Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici