MAI vrea ca 14 mai să fie declarată Ziua dreptului internaţional umanitar

Ministerul Administraţiei şi Internelor vrea ca 14 mai să fie declarată Ziua dreptului internaţional umanitar şi să fie marcată prin organizarea, la nivel naţional şi local, de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice.

61 afișări
Imaginea articolului MAI vrea ca 14 mai să fie declarată Ziua dreptului internaţional umanitar

MAI vrea ca 14 mai să fie declarată Ziua dreptului internaţional umanitar (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Printr-un proiect de lege supus, vineri, dezbateri publice, Ministerul Administraţiei şi Internelor propune declararea zilei de 14 mai ca Ziua dreptului internaţional umanitar.

Potrivit proiectului de lege, pentru a marca Ziua dreptului internaţional umanitar vor fi organizate, la nivel naţional sau local, o serie de manifestări cultural-educative şi stiinţifice, cu scopul de a face cunoscut şi a promova acest drept.

Iniţiatorii proiectului vor ca autorităţile administraţiei publice centrale şi locale să sprijine organizarea şi derularea acestor manifestări.

Totodată, proiectul prevede că Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune vor realiza şi vor include în programele lor emisiuni dedicate acestei zile.

Dreptul internaţional umanitar reprezintă un ansamblu de reguli care din considerente de ordin umanitar caută să limiteze efectele unui conflict armat, potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

Dreptul internaţional umanitar protejează acele persoane care nu participă sau care nu mai participă la ostilităţi şi restricţionează mijloacele şi metodele de război.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici