Măicuţele de la Mitropolia Banatului luptă împotriva coronavirusului: Gestul eroic de care spitalele au atât de mare nevoie

  • Mitropolia Banatului a cumpărat 2 kilometri de material din care măicuţele cos 1.000 de cearşafuri şi 5.000 de prosoape pentru spitalele din Timişoara.
  • Prima tranşă de lenjerie a plecat vineri spre destinatar.
195 afișări
Imaginea articolului Măicuţele de la Mitropolia Banatului luptă împotriva coronavirusului: Gestul eroic de care spitalele au atât de mare nevoie

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Vineri a fost livrată prima tranşă de cearşafuri şi prosoape de unică folosinţă din cei 2 km achiziţionaţi, anunţă Mitropolia Banatului.

Lenjeria a plecat spre Spitalul Judeţean din Timişoara, mai exact la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă. În continuare măicuţele lucrează pentru a finaliza şi celelalte loturi, care să fie distribuite şi altor spitale din Timişoara şi Lugoj.

Anterior, Mitropolitul Banatului a cumpărat 2 km de material de unică folosinţă din care să se confecţioneze peste 1.000 cearşafuri şi aproximativ 5.000 de prosoape. Monahiile de la Centrul eparhial au confecţionat lenjeriile de pat necesare, aducându-şi în acest mod contribuţia la ajutoararea personalului medical din spitale, care se confruntă cu o criză acută de materiale.

De asemenea, tot în aceste zile Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, împreună cu monahiile de la Centrul Eparhial au făcut o nouă donaţie Spitalului de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Jebel, judeţul Timiş, constând în mai mult de 1.000 kg de produse alimentare, 1.000 de borcane cu gem şi 1.400 de iaurturi, dar şi alte alimente de bază.

Totodată, pentru a amenaja o zonă de triaj pentru pacienţii, posibil infectaţi cu Covid 19, au fost aduse şi 6 paturi cu saltele necesare în acest scop.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici