solidaritate  Măicuţele din Galaţi şi Brăila confecţionează măşti pe care le oferă credincioşilor şi spitalelor

Zeci de măicuţe de la patru mănăstiri din judeţele Galaţi şi Brăila confecţionează măşti pe care le dăruiesc credincioşilor. Acestea sunt oferite în acelaşi timp cu tradiţionalele daruri pascale, cozonaci şi ouă vopsite.

233 afișări
Imaginea articolului Măicuţele din Galaţi şi Brăila confecţionează măşti pe care le oferă credincioşilor şi spitalelor

Măicuţele din Galaţi şi Brăila confecţionează măşti pe care le oferă credincioşilor şi spitalelor

Măştile de protecţie sunt confecţionate la mănăstirile din Adam, Tudor Vladmirescu, Buciumeni şi Lacu Sărat. Acestea sunt oferite spitalelor din Galaţi şi Brăila, dar şi credincioşilor aflaţi în carantină din cauza epidemiei de COVID-19. Măştile confecţionate de măicuţe sunt puse în pachetele distribuite de preoţi în aceste zile.

„Daruri pascale – măşti de protecţie şi produse tradiţionale de la Sfintele mănăstiri În cadrul unui program iniţiat de Chirirahul Dunării de Jos, Sfintele mănăstiri Adormirea Maicii Domnului – Adam, Sf. Pantelimon- Lacu Sărat, Adormirea Maicii Domnului – Tudor Vladimirescu şi Sfânta Treime – Buciumeni oferă 2000 de măşti de protecţie pentru spitale şi persoanele aflate în carantină la Galaţi şi Brăila. La aceeaşi masă pascală se vor oferi şi produse tradiţionale, constând în cozonaci, ouă roşii şi alte daruri de suflet, în condiţii de distanţă doar fizică, spre binele şi sănătatea noastră”, au anunţat reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunărea de Jos.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit ajutoare în valoare de 200.000 de euro nevoiaşilor, bătrânilor şi persoanelor izolate la domiciliu din cauza virusului COVID-19. De la debutul epidemiei, preoţii şi ajutoarele lor au împărţit, în special, alimente şi obiecte igienico-sanitare şi religioase. Cele mai multe daruri au fost duse direct la domiciliul beneficiarilor din cauza restricţiilor de circulaţie.

SURSĂ: Arhiepiscopia Dunării de Jos

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici