Maior: SRI ştie precis cum a plecat Hayssam

Directorul SRI, George Maior, a afirmat, duminică seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că Serviciul ştie "precis" cum a plecat din ţară Omar Hayssam şi că a trimis dosarul la Curtea de Apel Oradea.

36 afișări
Imaginea articolului Maior: SRI ştie precis cum a plecat Hayssam

Directorul SRI, George Maior (Imagine: Mediafax Foto)

Maior a afirmat că SRI a documentat minuţios felul în care Omar Hayssam a plecat din ţară, deşi la nivelul Serviciului nu se ştie că acesta se pregătea să părăsească România.

El a menţionat că a existat o deficienţă a SRI în acest caz, apreciind că Serviciul ar fi trebui să abordeze mai bine, din punct de vedere profesional, plecarea lui Hayssam.

Maior a spus că SRI a "ultradocumentat", ulterior, modul şi etapele plecării lui Hayssam şi a trimis dosarul Curţii de Apel din Oradea, primul termen fiind în noiembrie.

Directorul SRI a evitat să dea detalii legate de acest dosar, afirmând că în dosar se regăsesc toate elementele legate de eventuale deficienţe în supravegherea şi monitorizarea lui Hayssam.

"Din punct de vedere informativ, ştim foarte precis cum a plecat şi dosarul este în instanţă. Orice speculaţie că ar fi fost ajutat într-un fel sau altul sau că ar fi existat deficienţe profesionale legate de supravegherea şi monitorizarea lui se regăsesc în acest dosar şi este treaba instanţei să se pronunţe", a precizat Maior.

El a dezvăluit că Hayssam se află în acest moment reţinut în Siria şi a precizat că autorităţile române au făcut demersurile necesare extrădării lui.

Maior s-a arătat convins că Hayssam va fi extrădat şi că îşi va ispăşi pedeapsa în România, însă nu a avansat un termen pentru realizarea acestui fapt.

Directorul SRI a mai menţionat că discuţia dintre Hayssam şi consilierul prezidenţial Constantin Degeratu, care a apărut în presă, era sub autoritatea procurorului de caz, SRI nefiind solicitat să pună în executare vreo autorizaţie legată de această discuţie.

Dosarul privind fuga din România a lui Omar Hayssam se va judeca la Curtea de Apel Oradea, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în luna mai, cererea de mutare a cauzei de la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici